Dogovorena preševska vlast

Izbori 2012 - Subota 26.05.2012 - 09:45

Lokalnu vlast u Preševu u naredne četiri godine vršiće trojna koalicija čiji će stub biti Demokratska partija Albanca (DPA) Ragmija Mustafe, koja je na poslednjim izborima osvojila 40,7 odsto glasova birača.

Koalicija Koalicija
Pored DPA, kojoj će pripasti više od dve trećine svih funkcija, lokalnu vlast će činiti G.G.„Demokratski preporod“ dr Ramiza Ljatifija sa tri, i Demokratska unija doline (DUD), dr Skendera Destanija sa dva odbornika.
 
- Dogovorili smo sva najvažnija pitanja funkcionisanja buduće lokalne vlasti u Preševu. Ostaje nam da utvrdimo nekoliko tehničkih detalja i da stavimo potpise na ugovor - kaže Skender Destani, lider DUD.
 
Koalicija na vlast imaće 22 od ukupno 38 odbornika, a opoziciju će činiti Partija za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija sa deset i Demokratska unija Albanaca (DUA) Rahmija Zuljfijua sa šest odbornika.
 
Ovo će biti treći uzastopni mandat na vlasti Demokratskoj partiji Albanca i treći mandat Ragmiju Mustafi na mestu predsednika opštine, a takodje treći mandat od kako su Riza Halimi i njegova PDD u opoziciji.
 

Prvi put od uspostavljanja višepartijskog života, nešto manje od  3.000 preševskih Srba neće imati svoje predstavnike u lokalnom parlamentu, jer su su se na lokalnim izborima podelili u tri kolone. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: