Drašković ponovo pobedio u Medveđi

Izbori 2012 - Ponedeljak 25.06.2012 - 06:48

Lista Grupe gradjana „Za gornju Jablanicu - Slobodan Drašković“, sa 41,50 odsto glasova, ubedljivo je pobedila na u nedelju održanim lokalnim izborima u opštini Medvedja, potvrdjeno je OK radiju u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Medveđa Medveđa
Tako će lista dosadašnjeg predsednika opštine Slobodana Draškovića, sa najverovatnije 16 od ukupno 35 mandata, uz samo jednog koalicionog partnera, moći da formira novu lokalnu vlast.
 
Sekretar OIK, Ivan Kostić, rekao je da je drugo mesto sa 17,93 odsto glasova pripalo listi „Demokratska stranka - dr Dragan Andjelković“, a treće listi „Partija za demokratsko delovanje PDD - Fljorim Sahiti“, sa 15,59 odsto glasova birača.
 
- Pored ove tri liste, odbornike u Skupštini opštine Medvedja imaće lista ’Dr Nebojša Arsić - Ujedinjeni regioni Srbije’, koja je osvojila 12,64 odsto i lista ’Srpska napredna stranka - Tomislav Nikolić’ sa 8,02 odsto glasova - rekao je sekretar Kostić.
 
Izborna lista „Nova Srbija - dr Milorad Babić“, sa osvojenih 2,55 odsto glasova, nije prešla cenzus, tako da neće imati odbornike u lokalnom parlamentu.
 
Na lokalnim izborima u opštini Medvedja, na 28 biračkih mesta izašlo je 5.325 gradjana, odnosno 52,71 odsto od ukupno 10.002 upisanih birača.
 

U ovoj opštini lokalni izbori nisu održani 6. maja, jer članovi OIK nisu postigli saglasnost o proglašenju jedne izborne liste, pa je predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović lokalne izbore u Medvedji raspisala za 24. jun.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: