Fesjbuk kao politički instrument

Izbori 2012 - Četvrtak 31.05.2012 - 12:11

Vranjski političari, sudeći po njihovim profilima, socijalne mreža koriste pre svega u političke svrhe.

Jedna od promocija sa Fejsbuka Jedna od promocija sa Fejsbuka
Među onima koji imaju svoje profile  na socijalnim mrežama su i zamenik gradonačelnika Igor Andonov, šef DSS-a Dejan Stanojević, Branimir Stojančić, lider socijalista, Nela Cvetković iz URS-a i mogi drugi. 
 
Njihove Fejsbuk aplikacije ipak su najpunije političkim sadržajima, pored onih redovnih, iz običnog života. 
 
Igor Andonov kaže da Fejsbuk prvenstveno koristi za promociju svoje stranke, da ima više od hiljadu prijatelja i da ne pravi odabir, već prihvata svaki zahtev za prijateljstvo. 
 
Među njegovim prijateljima na listi ima i onih iz suprotnih političkih tabora, a on sam ističe da nema ništa protiv ovakvog virtuelnog druženja. 
 
Na oko 390 fotografija koje su postavljene na njegov profil, većina je onih sa Tadićevim likom, a mnogo je i onih sa promocija stranke, gostovanja u emisijama i kao i fotografije na kojima su zabeleženi momenti poseta visokih političkih funkcionera našem gradu. 
 
Ono što je primetno je da nema ni jedne fotografije iz privatnog života podpredsednika DS-a. 
 
Dejan Stanojević kaže da se na njegovoj listi prijatelja nalazi više od 700 ljudi , a pored simpatizera i članova DSS-a ima i osoba iz ostalih političkih partija. 
 
Ne samo da nema ništa protiv, već je ubeđen da je Fejsbuk " odlična stvar koja je izmišljena i dostupna  savremenom svetu". 
 
On takođe smatra da Fejsbuk omogućuje efikasnije i lakše, bez cenzure, promociju svih, pa i političkih ideja. 
 
Među fotografijama  koje su dostupne za pregled, samo je njih 24, na kojima za razliku od Andonova, Stanojević ima i onih sa privatnih okupljanja.
 

Pored navedenih, Fejsbuk stranu ima i šef SPS-a Zoran Antić, direktorka Biblioteke Suzana Popović Irić, direktor Skijališta Dragan Janjić i mnogi drugi. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: