"Komšijska koalicija" u Bujanovcu

Izbori 2012 - Ponedeljak 18.06.2012 - 10:35

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi rekao je da je nova lokalna vlast u Bujanovc, koju čine njegova Demokratska partija (DP), GG Stojanča Arsić i koalicija oko Demokratske stranke (DS) napravljena bez ikakvih uticaja i pritisaka sa strane, za razliku od predhodnih godina, i da se radi o „dogovoru komšija, Albanaca i Srba“.

Aktuelni i bivši: Arifi i Kamberi Aktuelni i bivši: Arifi i Kamberi
„Bolje je sesti i dogovoriti se sa komšijom nego da dolazi neki posrednik i vrši pritisak u tom pravcu. Mislim da međunarodna zajednica  može samo da nas pomogne, pa i Vlada Republike Srbije i svi donatori koji su bili ili su sada aktivni u Bujanovcu. To je jedini način  da građani opštine Bujanovac vide 
da mi možemo zajedno da radimo i živimo“, rekao je Arifi.
 
On je dodao da se za stvaranje multietničke vlasti u Bujanovcu založio i narodni poslanik Riza Halimi.
 
Arifi je rekao da je ova koalicija i dalje otvorena i za druge političke stranke koje imaju odbornike u opštini Bujanovac ali i da je njegova stranka, koja je osvojila najviše odbotničkih mesta,  tri puta pozivala sve njih na dogovor i pre formiranja koalicije ali niko nije prihvatio taj poziv „Zajednički cilj  političkih stranaka koje su ušle u ovu koaliciju  je da dajemo punu podršku privrednom razvoju opštine Bujanovac. 
 
Normalno, ima problema, i političkih i bezbedonosnih,  ali  mi ćemo svakako  dati naš  doprinos da situacija bude mirna i stabilna u opštini Bujanovac“, rekao je Arifi.
 
Na pitanej da li je bilo pretnji i pritisaka na odbornike na n udju u ovu koaliciju i da li je tačno da je nudjen i novac , Arifi je rekao da je „bilo  pritisaka ali,mi smo na Predsedništvu stranke  tako odlučili“.
 
On je dodao da ostale stavri „treba da istražuju  nadležni organi“.
 
„Da li je bilo pretnji ili su  nuđene neke pare to ostavimo organima koji trebaju da se bave tim poslom“, rekao je Arifi.
 
Kao prioritet  lokalne vlasti Arifi vidi podršku ekonomskom razvoju ali i čistiji  Bujanovac.
 
„ Vlada Srbije  treba da obrati više pažnje na Bujanovac. Poslednjih godina  oni nisu dali doprinos u tom pravcu niti  ekonomskom razvoju. Imaju šansu 
da se i oni dokažu pred međunarodnom zajednicom a i mi kao lokalna samouprava da kažemo narodu da možemo bolje da radimo. Očekujemo i pažnju donatora pre svega USAID-a i HELP programa. Nama treba stvarna pomoć da bi naša privreda bila konkurentna ne na nivou Evrope, nego bar u ovom regionu“, rekao je Arifi.
 
Na pitanje kakvi su odnosi izmedju Srba i Albanaca  u Bujanovcu Arifi je odgovorio da medju stanovništvom nikada nije bilo problema.
 
„Ovde u  Bujanovcu između Srba i Albanaca nikad nije bilo problema, ni za  vreme sukoba i rata u bivšoj Jugoslaviji. Bilo je problema između Albanaca i 
državnih organa, jer nisu tretirani kao građani ove države“, rekao je Arifi i rekao da „problemi ne postoje između meštana ali sa onima koji imaju
ekonomskih problema lako se može manipulisati“.
 

„ Mi treba da stvorimo uslove da oni zajedno žive“, rekao je Arifi. 

JUGpress

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: