Moguće nasilje na Kosovu

Izbori 2012 - Petak 04.05.2012 - 14:12

Direktor Vojnoobaveštajne agencije Dragan Vladisavljević, izjavio je da aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji karakteriše međuetnička napetost, usled čega je povećana mogućnost izbijanja nasilja.

Tome su značajno doprinele pretnje "kosovskih vlasti" da će silom sprečiti održavanje izbora Republike Srbije i ukinuti takozvane paralelne srpske institucije, rekao je Vladisavljević. On je ukazao da se "na prostoru južno od Ibra beleži veliki pritisak na srpsko stanovništvo i hapšenje lica koja rade u institucijama Srbije". Takođe, nastavio je direktor VOA, "Priština primenom mera koje prema njenom tumačenju proističu iz tehničkog dijaloga, otežava svakodnevni život kosmetskih Srba".

Prema njegovim rečima, "u mešovitim sredinama na severu Kosmeta i oko enklava južno od Ibra, primećene su grupe naoružanih Albanaca". "Samo njihovo prisustvo je već faktor zastrašivanja, a pojedine ekstremne grupe javno prete da će silom sprečiti održavanje srpskih izbora", naveo je Vladisavljević. On je naglasio da su predstavnici NATO, reagujući na bezbednosne rizike u pokrajini, odlučili da ojačaju Kfor dodatnim kapacitetima operativne rezerve, kako bi ispunili mandat očuvanja sigurnog i stabilnog okruženja.

021

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: