SPS ispred DS-a u Surdulici

Izbori 2012 - Četvrtak 19.04.2012 - 09:59

Novica Tončev ponovo pobedio Stajkovića. Sud odlučio u korist surduličkih socijalista

 Na glasačkom listiću za lokalne izbore u Surdulici na prvom mestu biće lista „Socijalisticcka partija Srbije - Novica Tončev“, a na drugom „Demokratska stranka - Boris Tadić“.

 
Ovakvu odluku je doneo Upravni sud iz Beograda postupajući po žalbi Opštinskog odbora Demokratske stranke (DS) iz Surdulice, koja se sudu žalila na odluku Opštinske izborne komisije.
 
Na ovaj način stavljena je tačka na spor i žestoka prepucavanja lokalnih socijalista i demokrata koji traje od 31. marta, kada je SPS predao listu Izbornoj komisiji, a taj čin osporila DS.
 
Predsednik Opštinske izborne komisije u Surdulici, advokat Branislav Ristić, kaže da se nije dogodilo ništa „epohalno“.
 
- Upravni sud u Beogradu je pred sobom imao pravnički gledano, veoma lak zadatak. Dakle, mi smo ovaku odluku očekivali - rekao je Ristić.
 
U subotu 31. marta OO DS u Surdulici zakazao je  Opštinskoj izbornoj komisiji predaju liste kandidata za lokalne izbore 6. maja.Kada su nosioci liste stigli i saznali da je Komisija već primila listu „Socijalistička partija Srbije - Novica Tončev“, odbili su da predaju svoju listu , a optužili članove Komisije i lokalnu socijalističku vlast da su postupali nezakonito.
 
Pre odluke Upravnog suda u Beogradu, Upravni sud u Nišu je doneo odluku u korist Opštinskog odbora DS u Sudulici.
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: