Teško do vlasti u Trgovištu

Izbori 2012 - Utorak 29.05.2012 - 09:02

Konstitutivna sednica SO Trgovište zakazana je za sredu, 6. jun, ali u ovom trenutku od skupštinske većine nema ni naznaka.

Tomić Tomić
Darko Tomić, nosilac pobedničke liste na poslednjim lokalnim izborima i kandidat za predsednika opštine Trgovište kaže da sa formiranjem koalicije koja će preuzeti lokalnu vlast, ide „užasno“ teško.
 
- Ujedinjeni regioni Srbije, lista koju sam predvodio, osvojila je 35,8 odsto glasova i 10 od ukupno 25 odbornika. Ali, razgovori o formiranju koalicije idu užasno teško - kaže Tomić.
 
On objašnjava da bi tri preostale liste, koje zajedno imaju 15 odbornika, sa URS rado pravile koaliciju za preuzimanje vlasti, ali da njihovi lideri postavljaju nerealne zahteve.
 
- U opštini Trgovište nema toliko funkcija koliko bi svaka od tih listi htela da bi udomila svoje zaslužne članove. Oni na tome žele da grade buduću vlast, a nikako na programu za koji se mi zalažemo - kaže Tomić.
 
On na kraju kaže da će u narednih tri-četiri dana o tome biti doneta odluka, a razgovaraće se najpre sa demokratama koji imaju šest odbornika, socijalistima sa pet i na kraju sa naprednjacima sa četiri odbornika u lokalnom parlamentu.
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: