Vranjanci, Tadić i kiša

Izbori 2012 - Sreda 18.04.2012 - 17:34

 Više od pola sata uporni Vranjanci čekali su predsedničkog kandidata DS-a Borisa Tadića ispred bine u centru grada. Miting zakazan za 15 časova počeo je sa 39 minuta zakašnjenja, ali to oupljenima nimalo nije smetalo da se dobro provode. 

Muzika sa razglasa je pretežno domaći rokenrol, a narod, pretežno mlad svet, cupka i ritmu bas bubnja i dobovanja sitne, dosadne kiše. Scenografija je impresivna, od bina, preko rasvete, do ozvučenja. Ni domaćini nisu zakazali, gotovo svako u publici ima neki žuto plavi rekvizit - balon, zastavu, kišobran...

Konačno, stiže i Tadić. Dočekuju ga vranjski dobošari, ali i srbizovana verzija evropske himne. Publika u delirijumu, više što ga je dočekala, nego impreionirana scenografijom i kamerom koja sa krana pravi direktan prenos iz publike na veliki ekran na bini.

Prvo na scenu stupaju omladinci, svi zajedno, pa voditelji, pa se peva himna, pa sve po redu. Peva i Tadić, vidno umoran u tamnom kišnom mantilu. 

Na redu su govornici, a prvi među njima je šef lokalnog DS-a Goran Stefanović, koji samo podseća šta je sve DS uradio za Vranje i u Vranju. 

- Moraćemo sad, kad smo je toplifikovali, za Ledenu Stenu da smislimo drugo ime - rekao je on, burno pozdravljen od prisutnih. 

Iza njega govorila je neka radnica "Jumka", kojoj je tamo DS baš bio po meri, a onda je ministar Dušan Petrović rekao da je Vranje pokazalo kako se radi, navodeći kao potkrepu svoje tvrdnje na primer poslovanje "Simpa" i "Kondive". Mora da mu neko odavde loše suflira. 

No, ministar se izvukao najavljujući Dragana Aleksića, vlasnika "Nutrika". Čovek je lepo i precizno rekao to što je imao - nisu ni ovi sjajni, ali nema izbora - za bolji život, pa kako nam bude. 

Konkretan je bio i ministar Rasim Ljajić, koji je poručio da svako može da priča šta oće, ali da je ekipa oko Borisa i brojna, i sposobna, i zna znanje. I bio je prilično uverljiv. 

I na kraju, Boris. "Bori se, Borise", ori se iz svih prisutnih grla. Tadić se samo smeška, navikao je on na tu ikonografiju. Priča on svoju priču, ima tu malo nacionalnog ponosa, razumevanja za žrtve tranzicije, ima malo i plašenja nevernih - vidite šta vam oni nude, ajd usudite se da prihvatite - i od svega drugog po malo. 

I toliko, sat vremena. A narod ko narod, šta će, zadovoljan. 

A kiša, tvrdoglavo, nikako da stane. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: