Bričenje na suvo

Seks i grad - Četvrtak 05.09.2013 - 12:49

Posle dva najslavnija sveštena lica iz Vranja, oca Justina i vladike Pahomija, na dobrom smo putu da dobijemo i još jednog kandidata za sveca, Zorana Zuju Veličkovića.

Medijski stručnjaci na delu Medijski stručnjaci na delu

Nema ni desetak dana kako je rečeni direktor ovdašnjeg državnog medija, praćen gradonačelnikom Zoranom Antićem, bio u poseti, ni manje ni više, nego patrijarhu srpskom Irineju.

Zadržali su se, kažu, u dužem i prijateljskom razgovoru.

Ako Antić i ima da okajava neke grehe, a ima, redno bi i bilo da mu duhovnik bude lično Patrijarh. Ne zbog veličine greha, nego pre svega zbog poslovice da prema svecu ide i tropar.

Pitanje je: šta će Zuja tamo?

Nije valjda da je sa Patrijarhom razgovarao o spasu za RTV Vranje, i tom prilikom dobio njegovu punu podršku?

Nije valjda, jer bi se Irinej tako svrstao na samo jednu stranu aktuelnog srpskog medijskog sukoba, što bi onda imalo ozbiljne implikacije, pre svega kod ono 90 odsto vernika koji su vernici, a nisu zakleti branitelji javnih servisa.

Znači, nije to. Pa šta bi onda moglo biti, ako to niije?

Prema nekim nezvaničnim ali pouzdanim informacijama sa lica mesta, u znak protesta protiv najave Aleka Velikog da će javni servisi po Srbiji biti skinuti sa državne sise a zbog toga što veze nemaju ni sa čim (vidi: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Z3W8TWNXkDk)  - Zuja je rešio da se zamonaši!

Monašenje je zakazano za Novu godinu, dakle za čas skidanja sa budžeta „javnog servisa“, a svečani čin će odraditi vladika Pahomije lično, uz sasluženje ostalih raščinjenih vladika, tipa Filareta i Kačavende.

Ali, to je samo, reklo bi se, prvi deo plana. Ukoliko se pokaže dostojan, a zašto ne bi, jer mu je to do sada uvek uspevalo, Zoran će biti najpre hirotonisan za vladiku u času odlaska Pahomija u zasluženu penziju, a onda će biti proglašen i za sveca, pod imenom Sveti  Zuja Drugi  Nebričeni.

Za datum kada će se slaviti ovaj svetac, koji u prvo vreme neće biti obeležen crvenim slovom, a za posle videćemo, određen je dan skidanja RTV-a sa lokalnog budžeta, dakle 1. januar  svake nove godine.

Po čaršiji je odmah pukla bruka - za to mesto i takvu sudbinu bio je predodređen Cera Prvi Nebričeni, ali mu je njegov drugar Zuja ukrao identiitet  tako što je na vreme pustio bradu!

Na kraju, od kakve je sve ovo važnosti? Pa, ni od kakve, ili od nikakve, kako vam drago.

Ni ovaj, niti bilo koji sličan manevar, neće sprečiti SNS i Aleka I Velikog da skine RTV i slične tvorevine sa budžeta.

A onda, dobro došli u klub. Ili, da svi nađemo odgovor na jasno i precizno pitanje: koj te pita briči li se vladika?

Saša Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: