Burazerska evropeizacija

Seks i grad - Petak 24.01.2014 - 10:44

OK Radio je u saradnji sa velikim brojem prijatelja ovih dana u Vranju organizovao skup na temu upodobljavanja lokalnog promišljanja stvarnosti sa onim koje trenutno vlada u EU.

Ilustracija Ilustracija

Radi se o strategijama razvoja tamo i ovde do 2020. godine. I lepo bilo - došlo onoliko ljudi, lepo se ispričali, i  možda od toga nešto i bude, nekad.

Ono što je mene zapanjilo je činjenica da niko od predstavnika NVO sektora, osim onih koji su govorili kao panelisti, nije prisustvovao skupu.

Biće, evropeizacija našeg dvorišta najmanje zanima one koji se projektno za nju najviše zalažu.

A zanimljivo mi je uvek kad vidim ponašanje medija u sličnim prilikama. Eto, TV Ritam snimao je do prve pauze, dok nije otišao gradonačelnik, i onda pokupio opremu i otišao svojim poslom.

I nije to muka - oni najbolje znaju koju dozu evropeizma njihovi gledaoci mogu da svare. Nije im zameriti, žive od gledalaca.  

Muka je sa RTV Vranje, našom televizijom, javnim servisom takorekuć. Kao pravi javni servis gradonačelnika Antića, oni su posedeli koliko da snime šta on ima da kaže, pa su i oni otišli svojim poslom.

Što bi Vranjance interesovala priča o Evropi, baš u danu kada su počeli pregovori Srbije sa EU? Što bi se lokalnog javnog servisa, čije nas postojanje košta 50 miliona dinara godišnje, ticalo šta je potreba publike? Nas, koji ih plaćamo?

Ne, oni su odrobijali svoje, slikali gazdu i svi srećni se razišli kud koji mili moji.

Rekoše jednom pametni ljudi - možeš kako oćeš, al nećeš moći dokle oćeš. Niko nije.

Bilo kako bilo, Evropa nije bila interesantna za javni servis (ta me reč fascinira), ko zna iz kojih razloga. A možda neko tamo i zna, samo pametno ćuti.

Na kraju, šteta za ljude. Šteta za Vranjance koji ostaju zakinuti za vredne informacije, i šteta za zaposlene koji će nemilosrdno biti izbačeni na ulicu kad javni servis gradonačelnika Antića postane privatni servis gradonačelnika Antića i njegovih.

Ali, o tome oni neka misle. I Vranjanci i zaposleni. Da posle ne bude nismo znali, jer nam niko nije rekao.

Saša Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: