Đavo je tvoj drug

Seks i grad - Utorak 05.03.2013 - 00:49

Ko sa đavolom tikve sadi, o glavu mu se lupaju. Ili, ko sa đavolom spava, mora mu i prdež trpeti.

Antić i ostali Antić i ostali

A upravo to se dogodilo gradonačelniku Zoranu Antiću - uvukli su ga u dance makabre, mrtvačko oro sa Književnom zajednicom, i sada ga vrte u krug, bez namere da ga puste da se od veselja bar malo odmori.  

A sve je tako lepo počelo - Boža Ilić je pet meseci sklapao mirbu, ideolog sukoba sa Cerom i Zajednicom, Zoran Najdić, prešao je u SPS, svi su zaboravili kako ih je pesnik poganog jezika vređao, pljuvao, tužio, sudio, šta im nije radio...

Ne, sve je to zaboravljeno, i mirba je pala, na štetu grada i obraza gradonačelnika.

Sve je bilo čudno i mirisalo na đavola još kad su nagrade dobili Cerinci, za 31. januar. Bože me prosti, ko da je Vranje neki Vajmar, pa samo umetnici uzimaju najviše gradske nagrade.

Nastavilo se otužnom epizodom u kome je Sunčica Denić dočekala da se javno, pred kamerama servilne televizije, napljuje književnom kritičaru koji se, ne li, usudio da tako blagog lica piše tako oštre tekstove, i to poglavito o njoj, kojoj bi i sud dosudio nedodirljivost, kad bi joj do toga bilo stalo.

Podržana od onog Peđe Savića iz DSS-a, koji je javno tražio da prošlogodišnji žiri „Borine nagrade“ vrati pare koje su im isplaćene za taj rad.

Da be, taj Savić kome je najveći uspeh bio da zaposli ženu u TOV-u, kao direktorku. Izabelu de, što više nije direktorka, al šta mari? E taj sad morališe na sva usta.

I posle svega toga, sad ovo obaranje Zorana Antića.

Da, prošao je Antić sito i rešeto, napadali su ga i rušili sa svih strana, šta mu nisu radili, ne štedeći mu ni porodicu ni imovinu. Pa ništa.

Mogu samo da mu pljunu pod prozor, on cepa dalje.

Al sad mu se našao majstor. Ovakvo poniženje Antić odavno nije doživeo - da on priča o sastavu žirija na jedan način, a da Pogani pesnik sedi pored njega i direktno ga demantuje.

Pad na kolena pred Poganim zaista je bio vidljiv, dok su ostali potezi ostali zamagljeni, e da se pučanstvo ne bi uznemirilo.

Eto ti sad Napoleone tvoj javni servis i njegova još javnija podrška Poganom, a protiv grada i pameti.

Eto ti ga sad tvoj Boža Ilić, pa ga ponovo vodi u Rusiju.

Eto ti ga i tvoj pesnik, kog nisi rešio na vreme, pa sad on rešava tebe.

Zato, na kolena. Da se zna ko je koga u čitavoj priči, i na koji način.

Al ako ti je. Zna se, ko sa đavolom tikve sadi...

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: