Guske u magli

Seks i grad - Ponedeljak 25.06.2012 - 00:26

Polako ljudi, samo je onoliki Rim nastao za tri dana. Al njega su guske spasile.

Svakog dana - kad će vlast pa kad će vlast? Ono jeste da imamo sve uslove kao Latini, i imperatore i guske što su za njih glasale, pa je možda i opravdano pitanje šta se još čeka.
 
Odozgo duvaju takvi vetrovi da nam je svima vrućina. Mali Sloba uzeo pod miškom onog muzikanta, što nas skrati za hiljadu obećanih jura, pa hoće ne nešto nego sve. 
 
E sad zamislite dva oka u glavi sa sve punim koferom vlasti i muzikicom pride. Zar to nije moguće, kad se uzme u obzir da je dotična glava i glasala kao da je šuplja.
 
Takva je situacija gore, a dole . . .
 
Nekako se desi i sednica lokalne skupštine. Iskupiše se tribuni. Beše to prilika da se vidi ko će u naše ime udarati šakom o sto(na kome bi trebalo nečeg i za nas da bude). 
 
I ne samo to da se vidi, već da se oni pogledaju u oči, pa i ko je na šta bacio oko a i ko će na šta biti spreman da zažmuri.
 
I Banja istu muku muči. Iskupili se, pogledali u oči i rastali u iščekivanju koalicije. 
 
Ali tamo je problem samo što stiže vreme za manifestacije koje turističko mesto čine takvim. Dečije igre usred leta bi bile logičnije ,zar ne? 
 
Karanfil devojče u vreme kad cveta kitka isto tako. Ali u ovim uslovima nikakavih igara bez vlasti nema. 
 
Znači, ako oćemo hleba i igara, onda prvo uhlebljenje za nosioce vlasti, pa onda igre i za dete i za babu.
 
A država ne da brine za decu nego razara. Eto, organizovala je nešto kao igre na sreću za dodeljivanje dečijeg dodatka, sa uslovima kao na Lotou.
 
Dobijaju retki srećnici koji nemaju nigde i ništa. Jer ne daj Bože da neko ima neku parcelicu, slobodno može u zemlju da propadne. 
 
A i iznos nije zanemarljiv- ima toliko para da može da se podmiri prosta reprodukcija što život i mališanima i njihovim roditeljima sve čini složenim.
 
Pa se nešto pitam: može li se, kad te država praznim obećanjima u zdrav mozak, nešto učiniti i sa natalitetom ? 
 
Ono, naša država možda i ne misli ozbiljno na najmlađe, ali na starije koji se drznu na kriminal e tu praštanja nema. 
 
Ma ne može nikakava piramidalna prevara da prođe ni stoti put a da ne bude razotkrivena, a da ne govorimo da u njoj nema aktera i iz našeg grada.
 

Svedoci smo ovih dana jedne takve akcije policije u kojoj je piramida uzdrmana do temelja, da ne kažem podzemlja. Jedino što u ovom slučaju ostaje nedorečeno kako to da nigde nema ni jednog „faraona“ iz vlasti koji je pao, jer tu teško da nešto ide bez miga podzemlju sa vrha. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: