Hirotonisanje Svetog Cere

Seks i grad - Četvrtak 02.08.2012 - 16:40

Ono što se samo naslućivalo, sada je dobilo i sudsku, dakle zvaničnu potvrdu - Miroslav Cera Mihailović i sudski je proglašen za sveca.

Mihailović Mihailović
Kao takav on je sada nedodirljiv i nesmenjiv, i sve ostalo što može čoveku, a i Ceri, da padne napamet. 
 
Čovek je tužio Grad što je skinut sa budžeta, i dobio je spor, takoreći tapiju na svoju nedodirljivost, značaj, istorijsku ulogu i slično što čoveku, a i Ceri, može da padne napamet. 
 
Uz to, tip je dobio i pravednu i ničim zasluženu odštetu, tričavih dva miliona dinara, kojima je on, dakako, nezadovoljan, i najavljuje žalbu koja će mu doneti bar duplo više novca. 
 
I za sve je, dakako, kriva bivša vlast, što podrža i aktuelni gradonačelnik Antić, tvrdnjom da će "neko" morati da odgovara zbog ovakvog razvoja situacije. 
 
Situacija je jasna - Grad mora, reče sud, da finansira Ceru i njegove legače (ako ih uopšte ima), teo - ne teo, a Zoran Antić ne samo da iz budžeta mora da plati dva miliona, nego ima i da goni one iz bivše vlasti, koji su se drznuli da pokušaju da dirnu nedodorljivo, Svetog Ceru.
 
Sud je ustanovio da je ugovor koji je Miroljub Stojčić sa Cerom potpisao o finansiranju Cere i Cerinih nije bilo moguće srušiti, te da ga je silom srušio nenadležni organ, Gradsko veće. I da zbog toga sada mora da se plati onoliki novac. 
 
Muka je što je Mire bio i na čelu Gradskog veća kada je sporni ugovor srušen, a i na čelu Grada kada je sporni ugovor potpisan. 
 
Sad, kad Antić kaže da "neko" mora da odgovara, on tačno misli na Mireta, zar ne? Kad Cera kaže bivša vlast, i on misli na Mireta, zar ne, oličenje bivše vlasti? 
 
Drugo se to nešto iza brda valja - ona ružna, čizmaška, prevarantska, srebroljubačka Srbija diže glavu, predvođena svojim barjaktarima, profesionalnim Srbima, čuvarima nacionalnih interesa iz razloga srebroljublja, zaštitnicima tradicije i kulture koji će se na tome obogatiti, i sudski, ako je drugačije nemoguće. 
 
Bivša vlast, onako kako je Cera vidi, demokratska vlast, prva i biće jedina u Vranju, samo je to pokušala da zaustavi - bogaćenje na pravdi Boga, na ugovorima koje drugari potpisuju u časovima visokog alkoholnog prisustva, kalpljenje para na grbači ovog naroda, a sve u njegovom najboljem interesu, i u njegovo ime. 
 
Privatni vlasnik Bore Stankovića, upravo hirotonisani pesnik, nema razloga da se sada zaustavlja. Vučje je vreme, vreme Vavedenja Svetog Cere, i on će tražiti, i dobiće, sve više i više. Nema prepreka takvom scenariju, i nema razloga da tako ne bude. 
 
Potvrdile su to i nadležne institucije - Cera je sudski hirotonisan, i sada mu ostaje samo da naplati tron, kako to srebroljubcima ume da bude u prirodi. 
 
Mire je bezbedan, negde u daljini, Hoća i Igor su ekstrahovani iz vlasti, i sada su negde po dubini, a Antić se nervira i čeka šansu. 
 
A pare, nesmetano, kaplju.  
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: