Pod ovim znakom pokazaćeš pravo lice

Seks i grad - Četvrtak 28.02.2013 - 00:50

„Pod ovim znakom ćeš zaraditi“, bilo je ispisano na transparentu ispred niškog pozorišta kojim je LDP protestovao protiv suludog trošenja novca za predstavu „Konstantin“ pred premijeru tog komada u Nišu.

Dolar Dolar

Veruje se, naime, da je za posao umetnika, koji je bio, kao i sve drugo umetničko - važan, istorijski, spektakularan, itd... potrošeno 200.000 evra, ili 20 miliona dinara.

Da je reditelj Jug Radivojević plaćen 20.000 evra, da su tako prošli i oni što prave scenske efekte, scenografiju, da su se oparili i glumci...

Ima se, može se.

Čovek preko koga je išla čitava ta priča, Radoslav Lale Pavlović, nesuđeni ministar kulture, a sada samo Nikolićev kulturni ataše, na pitanje - što pobogu straćiste tolike pare - reče, doslovce, i više puta ponovi na slična pitanja: „Nema vanrednih izbora, nema trećeg kruga izbora, Tomislav Nikolić ostaje predsednik“.

Oni koji su tada bili u Nišu kažu da je taj javni istup bio nešto što se rečima ne može prepričati.

Dakle, ovih dana se navršava, i pompezno slavi, 17 vekova neprekidne pljačke Srba i Srbije. Mnogi su se u tom poslu menjali, od Rimljana, Vizantije, Turaka, Slobe, DOS-a, Tadića, do ovih najnovijih haračlija.

Muka je samo što je master Toma tvrdio da je on pošten, a svi drugi lopovi.

Pa je u zemlji u kojoj se trećina stanovništva bori sa glađu odvojio 200.000 evra za pozorišnu predstavu. Kad je za naše, mora da ima!

Istovremeno, u Srbiji ima jedno pozorište koje su kriminalci zapalili iz obesti, i tako na nepoznat period ugasili kulturni život u gradu.  

Za njega ni Toma, ni ministar Poslastičar nisu odvojili ni dinara, nisu ga ni obišli, ni suzu utehe nisu pustili. Daleko je Vranje, a i bio je ovde Lale, rekao kako neće biti ovog i onog, a onda otišao za Niš da tamo stučka onolike milione naših para.

Istovremeno dok se u Nišu rasipalo šakom i kapom, u Beogradu je, na „Danima Vranja“, za obnovu vranjskog pozorišta prikupljeno oko 968 evra.

Ne tvrdim da bi onim niškim parama moglo da se izgradi vranjsko pozorište, ali, ne bi nam bilo malo.

Sada transparentno vidimo na koji način je nova vlast kriminalizovana do same svoje suštine.

Oni drže banku, i oni daju kome oni hoće. Svaki glas protiv takve pogubne kulturne, a ustvari mafijaške politike, shvata se kao atak na volju naroda, koji ih je, eto, podržao na izborima.

Pa nije narod valjda glasao za SNS da bi mogli da časte svoje pisce, svoje glumce, svog Laleta, nego da usmeravaju pare u najpotrebnije kulturne projekte?

A ima li u Srbiji važnijeg kulturnog projekta od obnove zapaljene kulturne ustanove na njenim južnim granicama?

Ili, možda Lale i SNS znaju više od nas, pa brane južne granice u Nišu, tamo gde će da ih postave kad završe sa delidbom ono malo preostalih para ove jadne i zbunjene zemlje?  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: