POŠTA: Koverti za fiskalne račune na rate

Seks i grad - Ponedeljak 27.02.2017 - 09:53

U glavnoj pošti u Vranju poslednjih dana građani mogu da dobiju najviše po jedan koverat za nagradenu igu „Uzmi račun i pobedi“.

Možete da uzmete samo po jednu kovertu: S. Tasić/OK Radio Možete da uzmete samo po jednu kovertu: S. Tasić/OK Radio

Službenici kažu da sada dnevno podele i po 4.000 koverata, što je za 1.000 više u odnosu na pre dve nedelje, ali da je interesovanje građana ogromno, te da su prinuđeni da prave pauzu, i da koverte dele u nekoliko termina, kako ne bi sve „otišle“ u ranim jutarnjim satima.

- Pravimo pauzu od po sat vremena Ili više između dve podele, u zavisnosti kolika je potražnja.

Pored podele koverata, imamo i druge poslove, pa nam nije baš lako.
 
Onoliko koliko nam koverata stigne iz Beograda, toliko i podelimo, podelu smo organizovali tako da i oni koji rade pre podne, mogu u poslepodnevnim satima da uzmu svoj primerak
- kaže ovaj poštanski službenik.

No međutim, građani koji dolaze su nezadovoljni što dobijaju po jednu kovertu.

- Sada sam došla i treba da čekam do pola jedan, kako bi mi dali kovertu, i tako svakog dana treba da dolazim i uzimam po jednu. Stvarno nečuveno -  zaključuje jedna Vranjanka.


Ljudi stalno dolaze da uzmu koverte, neki imaju razumevanja da pričekaju, to su najčešće penzioneri.

- Svakog dana sam uzimala po jednu, evo imam pet, i danas ću prvi put da pošaljem račune od početka nagradne igre
- kaže jedna penzionerka.

Drugi imaju manje strpljenja i razumevanja.

- Mislim da daju samo onima koje poznaju, jer već nekoliko puta dolazim i ne mogu da uzmem.

Za nekog ima, a za nekog nema
- ukazuje žena sa detetom koja je došla po koverat.

Vranjanci su uglavnom uporni u nastojanju da uzmu koverte, penzioneri i nezaposleni imaju više sreće, pa se vraćaju po nekoliko puta.

Građani koji su se u ponedeljak oko podneva zatekli u glavnoj pošti u jednom su složni, a to je da ne bi trebalo limitirati podelu koverata i da bi u svakom slučaju trebalo povećati njihovu štampu, jer ovako, prema njihovoj oceni nagradna igra „Uzmi račun i pobedi", gubi smisao.

Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“  trajaće do 1. aprila, a među nagradama su putovanja, automobili, kućni aparati, a glavna nagrada je stan u Beogradu.


Prvo izvlačenje nagrada planirano je za 12. mart. Građani mogu besplatno da šalju koverte sa najmanje 10 fiskalnih računa izdatih u 2017. godini sa iznosima od najmanje 100 dinara. Jedna osoba može poslati neograničen broj koverata sa računima.

Nagradnu igru organizuje Ministarstvo finansija u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, a podršku pružaju i Poreska uprava, Državna lutrija Srbije i Republički sekretarijat za javne politike.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: