Vranjanci u Beču: Veseli i tamo daleko

Seks i grad - Ponedeljak 27.03.2017 - 06:33

Vranje - “Vranjsko veče" u Beču, koje je u nedelju organizovo internet portal „Exyu szene“, okupilo je u najvećem broju južnosrpsku dijasporu u ovom gradu, ali i zvanične predstavnike države Srbije i zemalja iz regiona.

Srpska dijaspora u austrijskoj prestobici. Foto: Dragan Tasić/OK Radio Srpska dijaspora u austrijskoj prestobici. Foto: Dragan Tasić/OK Radio

Bila je to prilika da se susretnu umetnici i muzičari sa juga Srbije, ali i da dijaspora pokaže da nije zaboravila na svoje korene i da neguje kulturu podneblja sa kojeg potiče.

Prema navodima Drgana Tasića, jednog od predstavnika  najnovije generacije Srba koji su  svoj život nastavili u Beču, na “Vranjskoj večeri” bilo je živo, nostalgično i veselo.

- Među gostima je bio i ambasador Srbije u Austriji Pero Janković, zatim vojni ataše Srbije u ovoj zemlji.

Došli su i vojni ataše Bosne i Hercegovine, ugledni lekari srpskog porekla koji žive i rade u Beču, trgovci nekretninama, kao i mnogi Srbi, koji rade ovde.

Pozorište iz Niša imalo je svoj nastup, kao i KUD “Karađorđe” iz Beča, Čeda Marković iz Vranja i orkerstar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana.

Na repertoaru svih njih bile su predstave, igre i pesme sa juga Srbije i Vranja
- navodi Tasić.
 
Veče sevdaha i meraka počelo je u 17.30 i trajalo je do ponoći.

- Ovakvi događaji mnogo znače nama koji smo daleko od kuće, znače generacijama koje su došle decenijama pre nas i čiji su potomci ovde rođeni.

Srpska dijaspora je među najbrojnijom u Beču, tako da je i to prilika da se sretnu rođaci, prijatelji i nekadašnje komšije, ali i da nam dođu ljudi iz Srbije.

Pored veselja, uvek bude po koja suza i nostalgija za Vranjem.

Radujemo se ponovnom ovakvom susretu
- kaže Tasić.

 


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: