Slobodan pad u nigde

Seks i grad - Subota 18.01.2014 - 09:40

Kriza u SNS-u u Vranju, izazvana raspuštanjem lokalnog odbora stranke, bliži se kraju.

Novo sedište SNS-a u Vranju? Novo sedište SNS-a u Vranju?

Prema najavama sa više strana, potpuno neproverenim ali zato ništa manje pouzdanim, na čelo vranjskih naprednjaka dolazi jedan visoki funkcioner „Simpa“, ma skoro drugi čovek po redu u toj firmi.

Ovo toliko da se zna da nije Tomić, ostalo će se čuti za koji dan, čim čovek skine svoj nadaleko čuveni kačket.

Dakle, slutnje su se obistinile, ode „Simpo“ u naprednjake. To je OK, sve za spas gole kože, samo pitanje je šta će „Simpo“ naprednjacima?

Savez elita, ovde tako očigedan, vraća nas tamo odakle smo bezglavo pobegli krajem devedesetih, u slavnu sintagmu tako blisku svojim berlinskim pandanima: jedan čovek, jedan grad, jedna kompanija.

I nema šta da se mislite - naprednjaci ojačani „Simpom“ poharaće grad na izborima, pa će onda najpre opštinu, a potom i sve druge firme, pa ojačaju svojim kadrovima, onima koji su se dokazali vadeći pištolje na nenaoružane radnike i čupajući njihovoj deci zadnje parče hleba iz usta.

Pa će ti „menadžeri“ da oprave grad onako kako su opravili „Simpo“ - isisavanjem i ono malo preostalih životodavnih sokova, dok ne ostane prazna ljuštura bez ikakvog smisla, koja će se tek onda zvati brend.

To nas čeka, građane navikle da gajimo nadu prema onima od kojih dolazi samo propast.

Ono, naprednjaci će potpuno promeniti članstvo. Ekipa MMA boraca, uličnih tepača i bodibildera vraća se na ulicu, gde joj je i mesto, a SNS preplavljuje nova elita - nazovi menadžeri, srećno udati tatini sinovi i njihove supruge, željne društvene promocije.

Pomoću „Simpa“ na čelu SNS-a Pržar će ponovo postati kultno mesto okupljanja elite bez imena i lica, i sve će biti kako je oduvek i bilo.

Naravno, ovakvak scenario izvodljiv je samo na nečiju štetu, osim štete po građane, koja se podrazumeva.

Zato će SPS morati da stavi prst na čelo i vidi šta mu je raditi, da mu ne bi članstvo u jednom komadu samo pretrčalo ullicu, spremno da nastavi gde je i do sada stalo, samo pod drugom zastavom.

Ali, i tome neka brinu Antić i njegovi.

Obični građani, u predvečerje skoro pa opštih izbora, moraju naći odgovor, i na ličnom, i na lokalnom i na nacionalnom planu: ima li kraja ovom slobodnom padu u nigde?

Odgovor je jasan svima, samo su snage male. Ali, ne treba brinuti, tu je „Simpo“, kao što je oduvek i bio.

Pa sad, pod kojom zastavom, zar je to važno, sve dok su džepovi puni a kontrola priliva novca ne postoji?
 
Saša Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: