Stradija, naša, piromanska

Seks i grad - Petak 05.04.2013 - 12:08

Koliko se vrištalo po Vranju, mislio bi čovek već su nekoga uhapsili za paljevinu jubilarnog, trećeg automobila gradonačelnikove porodice.

Ilustracija Ilustracija

Kad ono, ništa, samo gromoglasna tišina koja rečito govori da je sprega kriminala i politike ovde isuviše jaka da ne bi uticala na bilo koju, pa čak i svaku istragu.

Pričalo se o „dvoglavoj zmiji“, pa o shvaćenoj poruci, o tome da li SNS u svojim nedrima gaji guje piromanske ili se ova poruka odnosi na nešto sasvim drugo, i nekog sasvim drugog.

No, na kraju je sve stalo, i ne mrda.

Da je prinudno primirje koalicionih partnera u vlasti postignuto, na nekakav volšeban način, pokazuje i to što će Dejan Tričković, Šizin naslednik na najmanje važnom tronu lokalne vlasti, dobiti svoj kabinet.

Ono, ful, sekretarica jedna, druga, lični korenspodent, pa kafe kuvarica, pa vozačica... Kasting je, kažu, u toku.

Tričković nije mogao da objasni šta će mu sve to, kad to sve već ima, osim što je ustvrdio da neće biti otvaranja novih radnih mesta. Mada ga to niko nije pitao.

A glup narod baš to pomislio, da će Tričković dobiti kabinet samo da bi imao gde da zaposli one horde gladnih partijskih vernika, kojima je to zaposlenje jedina ikona pred kojom se vredi krstiti.

Ali, pala je mirba, ko je kome šta palio i zašto malo ćemo da zaboravimo, pa ćemo na ravne časti da podelimo ono što se podeliti može.

Eto, hirurg Miroljub Stanković, vatreni pobornik DSS-a, sada je postao, preko noći, zakleti ljubitelj  Evropske unije.

Neka nam uzmu Kosovo, važno da ja opet ostanem neki direktor, tako nekako mora da glasi njegov osnovni životni moto.

A gradonačelnik Antić, baš kad je Mice prešao u SNS, ustvrdio da će čim prije da menja Miceta, jer je on postao direktor u ZC sa kvote SPS-a.

Rekao gradonačelnik, pa se ućutao.

Dva su tome moguća razloga - ili je pala mirba SPS - SNS, ili je pala mirba Mice - SPS. Pa im on obećao da će da radi za njih, bez obzira kojoj stranci pripada. Isto kao do sada.

A možda je stvar jednostavnija - možda će ovih dana sve konačno da pukne, da piromani budu pohapšeni, da otkriju imena svojih nalogodavaca, da se jednom u ovom gradu zna ko ovde vlada - mafija ili država?

Ali, taj scenario malo je verovatan. Više se čini da ćemo periodično gledati javno mučenje i ponižavanje - ja tebi ovo, ti meni ono.

Pa kad ja tebi radno mesto, ti meni javne radove. Kad ti meni auto, ja tebi kola. I tako u krug.

Naravno, izmrcvarena vranjska javnost sve to gleda poluspuštenih kapaka, već svikla na sve, i oguglala i na mnogo ozbiljnije probleme od ovih.

U takvoj situaciji, neki mašu „Farmom“ a neki Kosovom, al vam se svodi na isto.

Najebali smo, i to ti je, bilo odakle da se stvar posmatra. Pa vi sad vidite kako u toj situaciji dalje.

I dokle.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: