UHVAĆENI NA DELU: Pet KOCKARNICA nije plaćalo porez

Seks i grad - Četvrtak 06.04.2017 - 06:06

Specijalna komisija koju je oformila Lokalna poreska administracija grada Vranja (LPA), utvrdila je da pet kladionica i kockarnica u gradu nisu uplaćivale firmarinu, saznaje OK Radio.

Ilustracija FOTO Free Images Ilustracija FOTO Free Images

Komisija je izvršila kontrolu na terenu u periodu od 13. februara do 1. marta ove godine u prostorijama kladionica i kockarnica koje posluju na teritoriji grada Vranja.

- Terenskom kontrolom je utvrđeno da pet poreskih obveznika koji se bave pružanjem usluga kockanja i klađenja nisu imali podnete prijave za sva uplatna mesta u kojima posluju na teritoriji Vranja po osnovu komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru – kažu u LPA.

OK Radio je od LPA tražio podatak o tome za koju je sumu oštećen gradski budžet zbog neuplaćivanja ove naknade, ali odgovor na to pitanje nismo dobili.

Za sada nije poznato ni za koliko će se prihod u gradskom budžetu povećati po ovom osnovu, a procena će biti poznata nakon izrade rešenja poreskim obveznicima za neprijavljena uplatna mesta.

U LPA ističu da su Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji predviđene sankcije za nepodnošenje i neblagovremeno podnošenje poreske prijave, neobračunavanje, neplaćanje i neblagovremeno plaćanje poreza, ali ne navode da li će biti i preduzete protiv odgovornih u objektima koji su se oglušili o zakon.

- Poreskim obveznicima kod kojih je terenska kontrola utvrdila da nisu imali podnete adekvatne prijave za sva uplatna mesta na teritoriji grada Vranja, retroaktivno biće urađena rešenja i utvrđene obaveze od datuma otvaranja spornih uplatnih mesta – navodi se u odgovoru LPA OK Radiju.

Komisija je terenskom kontrolom obuhvatila sva uplatna mesta kladionica i kockarnica na teritoriji Vranja, tako da je izvršen popis svih poreskih obveznika koji se bave delatnošću pružanja usluga kockanja i klađenja.

U LPA ističu i da se terenska kontrola obavlja u kontinuitetu i u skladu sa potrebama Gradske uprave za proverom zakonitosti u radu i pravilnosti ispunjavanja poreskih obaveza od strane poreskih obveznika.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: