Zašto dama sedi sama u Nea Vranju?

Seks i grad - Utorak 26.03.2013 - 11:39

I to smo doživeli - ne samo da će Vranje postati luka, nego će biti najveća na jugu Srbije!

Vrnaje kao luka (fotomontaža nepoznatog autora) Vrnaje kao luka (fotomontaža nepoznatog autora)

Taman smo pomislili da će Trgovište da bude najveća luka na koridoru Dunav - Tisa - Pčinja - Dragobužde, dragi ministar Baćević, fin jedan dedica, umesto da čuva unuke, posmirio nas je.

Kaže: Nea Vranje će biti krunski dragulj naše budućnosti.

Sad nam je sve jasno - negde oko Đurinu pumpu će da bude kej, pa sve do Palestinu - da se šetaš, i haj! A na Autobusku će da bude mol, tovarenje, rastovaranje i slično, dok će u Šaprance, umesto gradskog stadiona, da bude marina.

Ko je kao mi?

Sa kolikim amaterima imamo posao najbolje pokazuje činjenica da nam je saopšteno da ćemo dobiti izlaz na more u času kada je otvarana vranjska Gimnazija, lepša i starija.

Lepo je što su prvi u školu ušli ministar i gradonačelnik, ama da pustiše neko dete, nekoga pobednika neke Olimpijade, nekog uspešnog među klincima... Ma jok, prvo ministar.

Unutra jedan zanimljiv detalj - dok su narodni poslanici, recimo, gurnuti u treći red, episkop vranjski Pahomije sedeo u prvom, a oko njega po dva prazna mesta, i sleva i sa desna.

Prvo, šta će episkop na otvaranju škole u prvom redu, možda neko i zna, a drugo, što pa niko neće da sedne pored njega?

Jedino se osmelila jedna novinarka, al lako je njoj, kad je žensko.

Od ovih muških, svi se nekako tiskali da sede IZA Pahomija, ko će ga znati zašto.

Imali smo ove morske nedelje i priliku da pet minuta gledamo na „javnom servisu“ pravljenje Mesnog odbora SNS-a u selu Bujkovac.

To je tema od izuzetnog značaja za javnost, i trebali su ne pet minuta, nego pet sata da joj daju značaj. Samo, nemaju posle pravo, kao javan partijski servis, da im je čudo šta im se to dešava.

Na kraju, Zokiju ponovo zapalili auto. Treći put. I kaže da je razumeo poruku. Koliko ja vidim, stvari će ovde zaista da se odvijaju filmskom brzinom, pa kom opanci, kom obojci, tom i Džeri.

Živimo u ludom vremenu, u ludom okruženju, i nije čudo da smo i mi malo poludeli.

Samo, možda se normalnost običnog čoveka, kome zaista ostaje da se krsti i levom i desnom, ovde najsumnjivija.

Ili, što bi rekli mi Vranjanci, što se be ti praviš normalan, u ovom tako poremećenom svetu?

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: