A ko će ovaj put da asfaltira?

U fokusu - Utorak 18.12.2018 - 10:50

Vranje - Lokalni put u selu Polom kod Vladičinog Hana prvi put je asfaltiran početkom 70 - ih godina prošlog veka, ali danas u 21. veku ima kratere kao na Mesecu.

Put asfaltiran samo do pola. Foto: FB Put asfaltiran samo do pola. Foto: FB

Naročito je kritična deonica od oko 800 metara, koja povezuje mahale Šavarika i Bojkince.

Kako kroz Polom prolaze autoput  Koridora 10 i magistralni put Vranje - Vladičin Han, nakon izgradnje autoputa, “Koridori Srbije” su asfaltirali put kroz mahalu Bojkince.

 

Ovakva situacija naišla je na negodovanje stanovnika ovog dela Poloma.

Vladimir Spasić, jedan od nezadovoljnih meštana Šavarike, ukazuje kako su svi nadležni zaboravili na put koji spaja dve mahale.

- Evo još jedne činjenice bojkota “Koridora Srbije” i nadžnih prema meštanima MZ Polom, naselja Šavarika.

Pitamo se iz kog razloga put na slici nije presvučen do kraja i ako je isti korišćen kada je šavarički podvožnjak bio zatvoren zbog izgradnje autoputa
-  navodi Spasić.

Sa druge strane, Goran Mladenović, predsednik opštine Vladičin Han, kaže da će asfalt kroz Šavariku biti zamenjen nakon izgradnje kanalizacije.

- Po komunalnom planu i programu za narednu godinu planirano je da se prvo uradi kanalizacija, a potom da se postavi novi asfalt, što je sasvim logično.

Ja ne znam tačno koje su obaveze “Koridora Srbije” u vezi Poloma, ali ako ne budu asfaltirali taj put koji spaja Šavariku i Bojkince, asfaltiraće opština iz sopstvenih sredstava.

Mi smo kao lokalna samouprava izuzetno zadovoljni saradnjom  sa “Koridorima Srbije”, jer su puno toga uradili kada je reč o asfaltiranju lokalnih puteva kroz mesta kroz koja je autoput prošao
- dodaje Mladenović.

Autopt Koridora 10 iz pravca Vranja ka Vladičinom Hanu urađen je i pušten u saobraćaj upravo do Poloma.

Kako su odatle, pa na  dalje kroz Grdeličku klisuru, radovi praktično trajali do skoro, lokalni put u Polomu je korišćen za prilaz i dovoženje građevinskog materijala do gradilišta na autoputu, te je na nekim mestima zbog teških kamiona i mašina dosta i oštećen.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Šavarika
18.12.2018. , 17:28
Poštovani predsedniče, da li ste upućeni gde prolazi kanalizacija na put koji povezuje Šavariku i mahalu Bojkince. Vidim da niste, jer kanalizacija prolazi ispod puta. Drugo, ako ne znate koje su obaveze koridora, da pojasnim ako dozvoljavate koridorima da ostave veći haos iza sebe nego što su zatekli, onda nema potrebe ni da nas predstavljate. Eto mi znamo sve kad su asfaltirali vaše dvorište kad su asflatirali puteve gde koridor nije prolazio, pa dodjite u savariku da Vas informisemo.
Dragan Stošić
18.12.2018. , 19:09
Sve pohvale za ok radio što objektivno ukazuje na probleme sa kojima smo svi meštani suočeni. Podrška za Vladimira i sve meštane da istraju u borbi za osnovna ljudska prava, koja su nam uskraćena zbog nedostatka puta, kanalizacije, i podrške opštine Vladičin Han.
Vladimir Spasi'
09.01.2019. , 18:36
Put na slici nema nikakve veze sa kanalizacijom....