Analiza "Dana Vranja": Ko ljupenje ladne paprike

U fokusu - Ponedeljak 02.09.2013 - 21:00

Ima li svrhe uopšte natpisivati o odlazećim „Danima Vranja“ koji su stavili nadamo se tačku na „Vranjsko nekulturno leto“? Pa, nekako i nema.

Sa sajta Sa sajta "Kod Civrića"

Prošle godine smo seftelijski ispratili sva događanja, ali u Vranje se i onako stvari ne menjaju ni za 100 godine, a ne za jednu da će se promene.

Uglavnom kako vidimo ovako je bilo:

Red mesa, red kupusa, red slanine, red griz i jaja.

Prvo veče je bilo sa pokazivanjem vranjske tradicije kroz pevanje, vikanje i kukanje, u zavisnosti od tematike pesme.

Dođoše nam i prestonički fonogrami da otpevaju nešto naše i dobro su uradili.

Da se ne lažemo, opet se pokazalo da Vranje ima tu specifičnu meraklijsku i muzičku notu koju samo iz godine u godinu treba naglašavati. Ekstra Nena je od organizatora tražila ekstra kiselo mleko kako bi poboljšala glasovne sposobnosti.

Sledeći dan ćelepur jedenje u organizaciji TOV, da se narod malka natovi.

Pa onda Ivana Selakov, koja je dobro odradila svoj deo, iako smo se u redakciji kladili da li ima samo jednu i po, dve i po ili tri i po pesme.

Pobedio je Ljubinko koji je rekao da ima tri i po, jer vu onej sa Acu Lukasa i pokojnog Radovanovića računamo po pola, dok onuj sa Didžej Šoneta mislimo da gu ni ona ne računa.

Onda, Bojan Marović. Iz koje sirište su ga izvadili ne znamo, taman si bemo zabravili na njega. Mora da je neko dobro oprao pare preko njega, čitaj: stranka. Inače, ko ga je stavio posle Selakovovu malo se zajebo. Čovek ga malka utupi.

Najjači dan je svakako bio subota, sa oni oldtajmeri i ostali polurestaurirani i restaurirani vozila koji su mamili poglede Vranjanaca, pa su neki išli pored crkvu natam navam bar 25 puta da vide i da se slikuju, i samo su cimali radnici crkve, te sad će uđe neki da pita za saranu, za krštenje, za svadbu i takoj. Kad ono ništa.

Šaban je otpevao ono što je otpevao odlično, mada je morao da zapeva onuj pesmu za sina li, unuče li, a veoma je pozitivno što je otpevao i baš starije pesme za koje raja kod Bibija neje čula, i što je otpevao Cvetu.

Mada, može da se kaže da je pobego ko da ga pritera da ide u ćenifu.

A posle njega alternativni deo, tako da Džoli Džamper i Mad Fektori mogu da se fale da gi je Šaban bio predgrupa. Moramo zapaziti da je u grad to veče izašlo sve što ima patike, i da si moraja da rezervišeš mesto u sve vranjske amburgernice da bi se najeja.

Posle je počinjala Farma 5, tako da smo si doma sedeli. Čini mi se da su bili neki Bitlsi.

Naše želje i dalje ostaju na Rijani, Sakisu Ruvasu, Filipu Žmaheru i Najtvišu, mada bi stvarno mogli da dovedete Zabranjeno Pušenje, Kerber ili Šemsu Suljaković.

Do sledeći „Dani Vranja“ doviđenja, odosmo da ljupimo paprike.

Kod Civrića, OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: