ANSAL STEEL: Treba nam JOŠ 40 radnika (FOTO, VIDEO)

U fokusu - Petak 25.08.2017 - 09:05

Firma “Ansal Steel” u zakupljenim pogonima “Zavarivača”, tri meseca nakon zakupa, radi punom parom i već planira proširenje kapaciteta i upošljavanje još 40 radnika.

Iz Iz

Ugovor o zakupu je potpisan maja ove godine između “Zavarivača” koji je u stečajnom postupku i preduzeća “Ansal Steel”, čiji je vlasnik Dragan Lakićević, nekadašnji direktor surduličke “Mačkatice”.

Direktor fabrike “Ansal Steel-a” u Vranju Sava Milovanović kaže da firma trenutno upošljava 80 radnika, od čega su samo troje u režiji, dok su svi ostali angažovani u proizvodnji.

- 99 odsto njih su nekadašnji radnici “Zavarivača”, koji godinama gotovo ništa nisu radili i nisu zarađivali.


Sada je organizacija rada mnogo bolja nego u “Zavarivaču” i isti ti radnici su mnogo efikasniji i produktivniji nego ranije – kaže Milovanović.

Fabrika u Vranju trenutno radi na izradi konstrukcija za transportere uglja za rudnike Kolubara i Kostolac.


“Ansal Steel” planira da u skorijoj budućnosti proširi kapacitete, što će značiti i nova zapošljavanja i posao za još nekadašnjih radnika “Zavarivača”.

- U planu je da se uposli još četrdesetak radnika, jer imamo ugovorene poslove i za narednu godinu.

To će uglavnom biti varioci, bravari i kranovođe, a nakon povećanja kapaciteta ćemo uvesti i rad u trećoj smeni, kako bi ispunili plan
– kaže direktor Milovanović.

Nekadašnji radnici “Zavarivača”, koji su našli uhlebljenje u okviru preduzeća “Ansal Steel”, izuzetno su zadovoljni uslovima rada, ali i zaradama.

- Najiskrenije sam zadovoljan novim poslom, stvarno se radi dosta, prva smena traje po 10 sati, ali se i zaradi.


Plate su, ne solidne, nego odlične, moja poslednja zarada iznosi 55.000 dinara.

Poslodavac je više nego korektan, saradnja je na visokom nivou, tako da mogu da poželim samo da ovo što duže potraje
– kaže Zoran Tomić, kranovođa i nekadašnji radnik “Zavarivača” sa 36 godina radnog iskustva.

 

Rukovodstvo firme najavljuje i skoro ponovno pokretanje škole za varioce, u kojoj će predavači biti i fakultetski profesori, dok će, za razliku od ranijih, polaznici dobiti i međunarodno priznate sertifikate.

 

JEDINSTVEN SLUČAJ U OKRUGU

- Ovo je prvi primer u Pčinjskom regionu da firma nakon stečaja ne zaraste u korov, već da pogon nastavi da radi. Ugovorom o zakupu sa “Ansal Steelom” održava se imovina i oprema, a radnici koji su, ne svojom krivicom ostali bez posla, nastavili su da rade – kaže Branislav Popović, šef kancelarije Privredne komore u Vranju.

 

    

    

 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: