Bahati vozači seju smrt na srpskim putevima

U fokusu - Utorak 20.08.2013 - 10:49

Vranje - Bahati vozači iz inostranstva, ali i Srbije, sve više ugrožavaju bezbednost saobraćaja na autoputu prema granici sa Makedonijom, prekoračujući brzinu i pretičući preko pune linije.

Sa llica mesta Sa llica mesta

Prethodne dve nedelje magistralnim putem Grdelica - Vranje kružila su dva automobila „presretača“ i tom prilikom evidentirano je više od 70 prekršaja, od čega je samo za dva dana bilo 17 preticanja preko pune linije.

– Od onih koji su bezbednost saobraćaja ugrožavali pretičući preko pune linije 11 je sa stranim registracijama, a šest iz Srbije.

Imali smo i jedan slučaj preticanja kolone vozila na punoj liniji i to je nasilnička vožnja, za koju je vozač kažnjen sa 120.000 dinara i šestomesečnom zabranom vožnje na području Srbije.

Mnogo je takvih slučajeva, pogotovu u letnjim mesecima, kada stranci idu u Grčku i ne razlikuju magistralni put Grdelica - Vranje od autoputa Leskovac - Horgoš.

Grdelička klisura je usko grlo i veoma je opasna ukoliko se propisi ne poštuju – kaže načelnik saobraćajne policije u Vranju Tomislav Spasić.

Naš reporter usnimio je vozača „Lade Samare“ leskovačkih registracija koji je kod sela Ranutovac, nadomak Vranja, preticao kolonu vozila preko pune linije i to na mestu gde je ograničenje brzine 40 kilometara na sat zbog radova na Koridoru 10.

Načelnik saobraćajaca Spasić ističe i da veoma često bahati vozači pretiču na mestima gde se izvode radovi i gde su trake podeljene saobraćajnim znacima.

– Imamo do te mere nasilnike koji pretiču kolone vozila tako što prolaze između znakova i prelaze u suprotnu traku.

Takve vozače drastično kažnjavamo jer direktno ugrožavaju živote ostalih vozača i putnika u saobraćaju.

Nedavno smo imali slučaj kada je Rumun preticao kolonu vozila i direktno se sudario sa Beograđaninom koji je zadobio teške telesne povrede.

Sada smo pojačali radarsku kontrolu, kako bi bar malo smanjili divljanje na magistralnim i autoputevima – kaže Spasić.

Inače, od početka godine u Pčinjskom okrugu u 63 saobraćajne nezgode šest ljudi je poginulo, a 64 ih je teže i lakše povređeno.

Šest vozača je izazvalo nesreću u alkoholisanom stanju, što je duplo više od broja koji je zabeležen prošle godine.   
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: