Dejan Nikolić Kantar pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu

U fokusu - Sreda 25.10.2023 - 09:34

U četvrtak, 26. oktobra, u 10 časova, u Drugom osnovnom sudu u Beogradu (Palata pravde) u sudnici broj 68 biće održan glavni pretres po optužnici Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu od 17.02. ove godine.

Dejan Nikolić Kantar u dvorištu zgrade suda u Vranju. Foto: S.Tasić/OK Radio Dejan Nikolić Kantar u dvorištu zgrade suda u Vranju. Foto: S.Tasić/OK Radio

Optužnica je podignuta zbog osnovane sumnje da je 17.08.2022. godine, dan nakon održanog glavnog pretresa na suđenju u Vranju za pretnje zaposlenima u OK Radiju (za šta je osuđen na 14 meseci zatvora), gde je te pretnje ponovio (zbog čega je osuđen na 18 meseci zatvora) , a u prostorijama Okružnog zatvora u Beogradu, u zdravom stanju, svestan svog dela... i svestan da je njegovo delo zabranjeno, pretnjom da će napasti život i telo oštećenog, ugrozio bezbednost oštećenog P.M. i time izazvao uznemirenost građana S.P., L.M. i Ž.K.

U optužnici se navodi, da je na taj način što je navedenog dana u menzi Okružnog zatvora u Beogradu, nakon usmenog razgovora sa oštećenim, rekao oštećenom: „Ubiću vam decu, šta je meni da dam 30.000 evra za vas i vašu porodicu, da vas nema”.

Ovo je ponovio nekoliko puta. Te reči su kod oštećenog izazvale osećaj straha i ugroženosti za sopstveni život i bezbednost njegove porodice.

Optužen je da je izvršio krivično delo Ugrožavanje bezbednosti iz člana 138. stav 2. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika.

Ukoliko sud, nakon sprovedenog dokaznog postupka, oglasi Nikolića krivim za krivično delo koje mu se stavlja na teret i utvrdi da je postupio sa umišljajem, sud bi prilikom odmeravanja kazne trebalo da uzme u obzir činjenicu da je višestruki povratnik.


Krivičnim zakonikom Republike Srbije je predviđeno da će sud, ako se radi o učiniocu krivičnog dela sa umišljajem, koji je ranije osuđivan za krivično delo s umišljajem, ovu okolnost smatrati otežavajućom, ako nije proteklo pet godina od prethodnog, osude ili izdržane kazne.

U ovom slučaju, sud ne može izreći kaznu ispod zakonom propisane granice ili blažu vrstu kazne, osim ako je zakonom predviđeno da se kazna može ublažiti ili ako je zakonom predviđeno da se učinilac može osloboditi od kazne, a sud ga ne oslobađa od kazne.

Napominjemo da je u toku suđenje za isto krivično delo ugrožavanje bezbednosti u slučaju pretnji bivšem načelniku Policijske uprave u Vranju.


Veran Matić

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: