Direkcija: Kupujete telefone, a nemate za asfaltiranje

U fokusu - Petak 28.12.2012 - 11:15

Bivši direktor vranjske Direkcije za izgradnju Dragan Stojković uputio je otvoreno pismo redakciji OK Radija u kome optužuje sadašnje rukovodstvo Direkcije za mnoge nepravilnosti i zloupotrebe u radu.

Nikolić i Stojković Nikolić i Stojković

Naime, Stojković je reagujući povodom izjave sadašnjeg direktora Nebojše Nikolića da je „prethodno rukovodstvo Direkcije krivo za loše stanje poligona za obuku vozača“, objavljene na OK Radiju u sredu, izjavio da sadašnje rukovodstvo gradi karijeru kritikujući prethodnog direktora.

-  Primetio sam da ste u mandatu postavili dve „strelice” na semaforima, upotrebio sam vaš izraz, i pompezno postavili sopstvenu fotografiju na bilbordu na autoputu.  

Ali, nisam mogao a da ne primetim da ste odmah zaposlili dva člana SNS „od poverenja” - sekretaricu i vozača, bez ikakve potrebe.

Odmah ste, kažu, kupili dva mobilna telefona marke Samsung galaxy III, parama poreskih obveznika, za sebe i zamenika Dejana Stanojevića.

Prodajete sve autmoobile u vlasništvu Direkcije i kupićete nove. Niste realizovali komunalni program za 2012. godinu iako Vam je kompletna procedura sprovedena, dozvole obezbeđene i sredstva planirana u budžetu – stoji u Stojkovićevom pismu.

On navodi i da rukovodstvo Direkcije nije iskoristilo obezbeđena sredstva iz republičkih izvora za rekonstrukciju javne rasvete i izgradnju vodovodne mreže do Neradovca.

– Kažu da ste do sada napravili kafanske račune preko 100.000 dinara, a da Direkcija u međuvremenu ništa nije radila. I na kraju kao „šlag” u Komunalni program za 2013. godinu „ubacili” ste svoju ulicu, Makedonsku.

Vaš i nerad Direkcije u svim svojim izjavama opravdavate nasleđenim velikim dugovanjem u koji pripisujte kredit za garažu kod DIV-a, iako je kredit podigao Dejan Stanojević, vaš sadašnji zamenik.

Takođe,  pripisujete veliki dug za eksproprijaciju zemljišta, a niste obavešteni da se radi o neisplaćenim eksproprijacijama od pre 20 i 30 godina.

Pravdate se biračima i javnosti da je veliki dug razlog što ne možete da gradite infrastrukturu. Objasnite onda odakle novac za kupovinu novih telefona i novih automobila.

Pa za 1.400 evra, koliko koštaju dva telefona, Direkcija je mogla da nabavi najkvalitetniju farbu i da obeleži poligone kako na stotine građana Vranja ne bi čekali na polaganje.

Horizontalno obeležavanje poligona vrši se na isti način kao i na ulicama. Baš me zanima kako vam je tu smetalo prethodno rukovodstvo.

Okanite nas se, gospodine Bote, počnite već jednom da se ponašate kao direktor Direkcije. Gluma je za pozorište.

Ne možete neprekidnim kritikama prethodnog rukovodstva da opravdate svoju nesposobnost u organizaciji poslova i vođenju javnog preduzeća na čijem ste čelu – stoji u pismu upućenom direktoru Direkcije Nebojši Nikoliću, koje je potpisao bivši direktor tog preduzeća Dragan Stojković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: