Disić: Nema kupaca za HOTEL PRŽAR, a evo i zašto

U fokusu - Utorak 17.09.2019 - 12:54

Za kupovinu hotela „Pržar“ u vlasništvu kompanije „Simpo“ iz Vranja nije bilo zainteresovanih jer su oglasom precizirane ne male obaveze potencijalnog kupca, rekao je generalni direktor vranjske kompanije, Slađan Disić.

Obrazlažući razloge za prodaju čuvenog hotela na Pržaru, direktor Disić ukazuje da je „Simpo“ dužan da poslovne korake vuče u skladu sa usvojenim Unapred pripremljenim planom reorganizacije (UPPR), kojim je ostvarena konsolidacija kompanije.
 
Prema ovom planu, „Simpova“ obaveza je da zadrži i razvija osnovni biznis, dakle proizvodnju nameštaja, dok je dužan da sve ostalo van toga proda u roku od 24 meseca i sredstva upotrebi za tekuću likvidnost i modernizaciju proizvodnih kapaciteta.
 
- Na raspisani oglas nije bilo ponuda, ali je zapanjujuće da su usledili komentari da "Simpo“ prodaje „biser vranjskog turizma", kao da smo objavili oglas za rušenje, a ne za prodaju „Pržara.
 
Uslov za privatizaciju je da kupac mora da investira minimum milion evra, da preuzme sve zaposlene i da u narednih 10 godina zadrži delatnost - rekao je Disić.
 
On je dodao da će kupac morati da izgradi nove smeštajne kapacitete, nove sadržaje u restoranu, otvoreni i zatvoreni bazen, spa centar i sportsko igralište.
 
Generalni direktor „Simpa“ navodi i da kompanija više ne može i neće da novac zarađen od prodaje nameštaja izdvaja za sekundarni biznis.
 
- Ta praksa je završena i ona je skupo koštala ovu firmu – istakao je Disić.
 
Kompanija „Simpo“ je u polovinom jula oglasila prodaju hotela „Pržar“ sa početnom cena hotela i pripadajućih objekata od 3.8 miliona evra.
 
Kako je navedeno u tekstu oglasa, hotel ima površinu od 1.252 kvadratna metra, apratmanski smeštaj zauzima 390 kvadrata, a zemljište je površine 19.282 kvadratna metra.
OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Sveta
17.09.2019. , 18:30
Pržar treba pokloniti borcima za promenu sistema vlasti koji se junački bore od 1980.godine do danas. Oni znaju vrednosti ekonomske politike pa će i iz Pržara izvući zlatne dividende. Isto tako kako su uradili i sa nedovršenim hotelom u Vranjskoj banji... Možda bi bilo najbolje da se pokloni advokatima koji bi se notarima odmarali nakon napornog rada....
Baba Vanga
18.09.2019. , 09:24
Znači stara oprobana šema.Prvo se potencijalni zainteresovani investitori razjure zaprećenim obavezama. Onda u drugom krugu opet se niko ne javi. Zatim na slobodnu pogodbu ga kupi neki bratko ili tatko iz Simpa za bagatelu. Naravno na tuđe ime...