Dobra vest za vozače: ODLOŽENA promena novih pravila za registraciju vozila

U fokusu - Sreda 09.06.2021 - 12:56

Registracija vozila posle 5. jula u Srbiji obavljaće se pod nepromenjenim uslovima, saopštila je, saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja.

Promene odložene na najmanje dve godine FOTO: Getty Images Promene odložene na najmanje dve godine FOTO: Getty Images
Razlog za to je što veliki broj vozila ne bi mogao da ispuni uslove, poput ograničene emisije štetnih gasova, koji bi se po novim pravilima zahtevali na tehničkom pregledu, prenosi RTS.
 
Primena odredbi iz Pravilnika koje se odnose na kočnice, na uređaje za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova kako se podseća odnosi se na merenje izduvnih gasova, posedovanje katalizatora, merenje ovalnosti kočnica, kao i druge odredbe koje su bile najavljene biće odložene na najmanje dve godine, navodi Agencija za bezbednost saobraćaja.
 
Kako dodaju, izmene i dopune Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima, omogućiće da građani i dalje registruju vozila pod nepromenjenim uslovima.
 
Pravilnik je, podsećaju, donet 2012. godine i u nadležnosti je Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
 
Podsećaju i da je u toku 2021. formirana radna grupa koja je trebalo da unese izmene i dopune u pravilnik koji definiše pravila za registraciju.
 
U radnoj grupi nalaze se predstavnici ministarstva saobraćaja, Uprave saobraćajne policije, Agencije za bezbednost saobraćaja, beogradskog Mašinskog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i AMSS–CMV.
OK Radio, RTS

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: