Dogodine REKONSTRUKCIJA Partizanskog puta i Kosovske

U fokusu - Sreda 23.12.2020 - 10:35

Neki od najvećih infrastrukturnih projekata planiranih za narednu godinu u Vranju su rekonstrukcije ulica Partizanski put i Kosovske, najavila je gradska vlast.

Biće rekonstruisana i raskrsnica kod Autobuske stanice FOTO: S.Tasić/OK Radio Biće rekonstruisana i raskrsnica kod Autobuske stanice FOTO: S.Tasić/OK Radio
Prema rečima Slavoljuba Stojmenocića, gradskog većnika za komunalnu delatnost i infrastrukturu, u lokalnom budžetu za 2021. godinu su planirana sredstva za uređenje gradskih ulica u iznosu od 98,5 miliona dinara.
 
To uključuje rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih ulica, a neki od ključnih projekata naredne godine biće rekonstrukcije dve značajne saobraćajnice, ulica Partizanski put i Kosovske.
 
- Lokalna samouprava je postigla načelni dogovor sa „Putevim Srbije“ za rekonstrukciju Partizanskog puta, jer je to državni put.
 
Ova saobraćajnica je jedna od najvećih u gradu, dužine 1,7 kilomatara, tako da se radi o veoma značajnoj investiciji – kaže Stojmenović.
 
Prema njegovim rečima, projekat obuhvata kompletnu rekonstrukciju raskrsnice kod Autobuske stanice i kolovoza, sve do petlje kod suto-puta.
 
Kosovska ulica, od Gradskog stadiona do Industrijske zone, tačnije, do kružnog toka kod „Geoxa“ bi trebalo da bude rekonstruisana u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, dodaje Stojmenović.
 
I raskrsnica kod gornje kasarne bi dogodine trebalo da bude rekonstruisana uz pomoć „Puteva Srbije“, navodi Stojmenović, jer se radi o ulici Maričkoj, koja se, većim delom vodi kao državni put.
 
Načelno, partnerstvo sa „Putevim Srbije“ podrazumeva da lokalna samouprava finansira projektno-tehničku dokumentaciju i nadzor izvođenja radova.
OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Alex
23.12.2020. , 20:16
Nemojte braco ko boga vas molim.....