Frizura kao bitan novogodišnji detalj

U fokusu - Utorak 01.01.2013 - 14:15

Većina Vranjanki koje su najluđu novogodišnju noć provele na javnim mestima imale su frizure u trendu, a sređivale su ih uoči samog dočeka.

Tasićeva na radnom mestu Tasićeva na radnom mestu

Kažu da u skladu sa garderobom i šminkom, kompletnom izgledu u najluđoj i najsvečanijoj noći doprinosi i frizura.

O boji i obliku svoje kose odlučile su uz savete frizera.

Vranjski frizerski saloni puni su od prošle nedelje kada su proslave organizovale firme pa su dame i tada želele da izgledaju lepše nego obično.

Valentina Tasić (35) deset godina unazad bavi se frizerskim zanatom.

Iz ličnog iskustva tvrdi da je ženama jako stalo da za doček budu lepše nego obično a da se to i postiže samo ako se usklade toaleta, cipele, frizura i šminka.

- Ima žena koje ništa ne prepuštaju slučaju, a frizerski tretmani mogu i da potraju. Sve zavisi od kvaliteta kose, da li je jača ili slabija.

Za šišanje i feniranje je potrebno 45 minuta ali farbanje i nijansiranje traje i po dva tri sata.

Najviše se traži peglana kosa i to je trend unazad nekoliko godina, zatim lokne i blago prelomljena vlas, a što se boja tiče u modi su prirodne nijanse – kaže Tasićeva.

Da bi se frizura održala ona savetuje tuširanje pre friziranja ali i izbegavanje vlažnog vremena.  

- Svaka frizura pre svega treba da zna da se nosi. Ne bi trebalo eksperimentisati i praviti recimo lokne ako ih žena nikada nije nosila.

Ukoliko je toaleta i suviše svečana uz nju ide podignuta kosa a ne samo peglana i o tome bi trebalo voditi računa – kaže Valentina.

Ona kaže da je poslednju mušteriju uoči dočeka ispratila 31. decembra oko 21 sat, a da ima i onih koje se pripremaju i za reprizu 1. januara.

- Cene frizura ne dupliram uoči dočeka i za novogodišnje praznike  želim da i tako izađem u susret damama.

Od feniranja farbanja do izvlačenja pramenova cene se kreću od 300 do 1.200 dinara – kaže Tasićeva.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: