I Vranje ima svoje balerine

U fokusu - Ponedeljak 13.05.2013 - 09:32

„Edukativa- kreativa“ iz Vranja jedina je regionalna ustanova u Pčinjskom okrugu koja ima baletski studio.

Sa časova baleta u Vranju Sa časova baleta u Vranju

Časove baleta pohađa preko 80 devojčica uzrasta od četiri do preko 11 godina.

Baletski studio vodi profesorka Elena Pilipenko iz Ukrajine. Ona vežba sa tri uzrasne grupe od četiri do šest  godina, u drugoj grupi su devojčice od sedam  do 10 i treća grupa su polaznice starije  od 10 godina.

 Mesečno ovo zadovoljstvo roditelje košta 1.200 dinara.

Jasmina Antić, jedna od vlasnica „Kreative“ najavila je i prvi nastup malih balerina za kraj juna u Vranju u Domu vojske. 

- Balerine su nedavno imale zapažen revijalni nastup u Nišu, gde su učestvovala deca iz Pirota, Smedereva, Prokuplja i Niša.

 

Naše balerine nastupile su sa dve koreografije „Mlečni put“ i „Put oko sveta“ - kaže Antićeva, navodeći da balerine vežbaju uz klasičnu muziku.

Učiteljica baleta Elena Pilipenko napominje da među polaznicama ima talentovanih devojčica koje bi ozbiljno mogle da se bave baletom, ali da  većina njih igra balet iz hobija.

- Balet je bitan zbog pravilnog držanja tela i psihofizičkog razvoja devojčica - kaže Pilipenko.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: