Jelena: Hvala svima, mnogo mi je bolje

U fokusu - Sreda 19.02.2014 - 12:28

Jelena Simić (16) iz Vranja, koja boluje od retke bolesti, poznate kao "preplet creva", zahvaljući brojnim donatorima iz zemlje i inostranstva otputovala je u Nemačku, u bolnici u Erdingu gde su lekari pratili njenu bolest i odlučili se za lečenje lekovima jer je operacija u njenim godinama rizik.

Jelena u Nemačkoj Jelena u Nemačkoj

- Zahvaljući OK Radiju, gde se pojavila priča na portalu o sudbini naše Jelene, došli smo u kontakt sa našom Vranjankom Radicom koja je udata za Olivera Mehnerta i imaju dva predivna sina: Stefana i Marka.

Žive u Erdingu i odmah su nam se ponudili da nam u svemu pomognu, u smeštaju i pronalaženju određene klinike i lekara – kaže Danijela, majka male Jelene.

Doktori nisu preporuičili operaciju, već lečenje najnovijimom vrstom leka poznatim kao “Constella”.

- Kutija “Constele” košta 100 evra i ima 28 tableta. Jelena će morati da pije te tablete dugo, možda zauvek. Ono što je najbitnije, nakon uzimanja tableta nema one užasne bolove sa kojima je završavala na infuziji.

Lek je delotvoran jer pospešuje rad creva i njihovo pražnjenje, sprečava nadutost i posledice toga.

Kako će se razvijati ceo proces oko položaja creva u organizmu biće praćeno do njene 24 godine.

Ukoliko se izleči lekovima, a uz “Constelu” povremeno dodje i lek-prašak “Movicol” koji košta 35 evra. Neće biti operacije.

Lek “Constela” nema zamenu, nov je i nije dovoljno ispitan za  adolescente i mlađu populaciju pacijenata. Izuzetno je delotvoran kod naše Jelene – priča Danijela.

Samohrana majka, troje dece, Natalije (17), Jelene (16) i Strahinje (8), koja ne radi, jer je u jednoj privatnoj firmi dobila otkaz jer je proglašena tehnološkim viškom, zahvaljući porodici Mehnert imala je manje troškove od očekivanih.

- Njima smo beskrajno zahvalni, oni su naša druga porodica, mnogo su nam pomogli, stan, hrana, vođenje u bolnicu, pojedini doktori nisu hteli da nam naplate preglede...

Važno je da smo novac koji smo sakupili pred polazak,  dobar deo sačuvali i imaćemo određeno vreme da kupujemo skupe lekove.

Tražićemo pomoć od lokalnih vlasti u Vranju koji su nam obećale pomoć od oko 1.000 evra, pa se nadamo da neće odustati.

Tražićemo pomoć i od RSZO, da nam i oni uplate koju sumu za ovako skupi lek.

Sledi dug period gde Jelarna mora da pije lek “Konstela”, a gledaćemo na svaki način da joj omogućimo da ga ima i da izbegne operaciju.– ističe Danijela.

Jelena je srećna, vesela devojka, kojoj se vratio osmeh na licu.

Izarzila je želju da se obrati svima koji su joj na bilo koji način pomogli i da ohrabri druge da predaje u životu nema.

- Dragi moji dobročinitelji, prijatelji, drugarice i drugovi.... Želim da vam se zahvalim što ste bili uz mene kada mi je bilo najteže.

Vaša podrška mi je mnogo značila i mnogo mi još uvek znači. Hvala svima koji su mi vratili osmeh na lice.

Želim da poručim svima koji imaju zdravstveni problem, manji ili veći, nikad nemojte da odustanete od osmeha, jer on je najbitniji u svemu.

Moja najveća želja je da mala Una, Milica, mala Anastasija i još mnogo njih kojima je potrebno lečenje pronadju lek kao što je i za mene pronađen.

Hvala vam svima od srca – poručuje Jelena.

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: