Jug Srbije bez javnog dočeka Nove godine

U fokusu - Četvrtak 20.12.2012 - 18:21

Kao ni u Vranju, javnog dočeka Nove godine neće biti ni u većini opština Pčinjskog okruga.

Ilustracija Ilustracija

Surduličani ove godine ne organizuju doček, ali će građane dva sata u najluđoj novogodišnjoj noći uveseljavati lokalni trubači uz kuvano vino, rakiju i čaj, kao i prethodnih godina.

Zoran Mitić, zamenik predsednika opštine, kaže da zvaničnog dočeka Nove 2013. godine neće biti zbog ekonomske situacije.

- Planiramo da organizujemo Srpsku Novu godinu i u toku su dogovori o tome ko će od muzičkih zvezda nastupiti 13. januara – kaže Mitić.

Vladičin Han je za sada bez zvanične odluke o tome da li će javni doček Nove godine biti organizovan.

Zoran Stojanović, zamenik predsednika opštine, objašnjava da o tome rukovodstvo još nije ni razgovaralo jer kako kaže Hančani imaju mnogo ozbiljnije probleme od organizacije novogodišnje noći.

- I ranijih godina nije bilo aranžmana za Novu godinu, ali smo zato obeležavali doček Srpske Nove godine.

Organizaciju Srpske Nove godine prepustićemo Kancelariji za mlade a sredstva će biti obezbeđena preko Centra kulture – kaže Stojanović.

U opštinama Bujanovac i Preševo prema rečima nadležnih za organizaciju Nove godine biće zadužena omladina.

- To će kao i prethodnih godina biti okupljanje mladih u centru opštine uz muziku i ozvučenja, a mi ćemo ih podržati u organizaciji   – kaže Ragmi Mustafa, predsednik opštine Preševo.
 
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: