Kad je Poljanica na rasporedu?

U fokusu - Utorak 13.05.2014 - 12:04

Vranje - U nedelju nije bilo dežurnog doktora, a danas opet ne radi, kažu da je tako javila glavna sestra iz Vranja koja pravi raspored.

ZS Poljanica ZS Poljanica

Neka pravi ona raspored u svoju kuću, ali ovako u našu Zdravstenu stanicu ne može.

Aman, bre, pun je hodnik pacijenata, ovo je žalosno šta se radi sa ovim narodom, pričaaju pacijenti u Zdravstvenoj stanici u Vlasu.

Ova ustanova pruža usluge za 22 sela u Polajnici, a pacijenti,, čini se spravom, žele da im načelnica Slađana Mitić dođe gore i objasni šta se sve ovo dešava od kako je ona preuzela službu.

- Problem je nastao kad je naš doktor Dušan Novković uzeo odmor. Nema ko da ga menja, a toliko doktora ne radi nigde.

Naš doktor Dušan je rodom iz Vlasa i on zna da dođe i noću, ali oni dole, u Vranju nemaju taj osećaj ni za ljude, a još manje za Hipokratovu zakletvu – kaže Moma Jović, penzioner policije iz Gradnje.

On je do skora živeo u Beogradu, bio je svojevremeno visoki oficir MUP-a Srbije i spreman je da o ovome lićno obavesti ministra zdravlja Zlatibora Lončara i ministrra MUP-a Srbije Nebojšu Stefanovića.

- Bio sam danas u Zdravstvenoj stanici, bolestan sam duže vreme i bila mi je hitno potrebna medicinska pomoć.

Jedva sam se vratio natrag jer mi treba dva sata do kuće u jednom od zaseoka u Gradnji, jer se kolima ne može.

Naručio sam injekcije iz Vranja, čekam da stignu, pa ako ima neko da me šrpica dobro, a sve na svoju ruku. A, ja ću da pitam godpodina Lončara, pa i Stefanovića, sa kojima sam, inače, u izuzetno dobrim odnosima jer se znamo godinama, samo jedno: “Ko šprica narod Poljanice u zdrav mozak”?

Upravo tako, ko razume shavtiće, pa neko mora jednom da povede računa o ovom narodu i odgovara ako treba – ogorčen je Jović.

Inače, mnogo je hroničnih i teških bolesnika po planinskim selima Poljanice, ali nijihova sudbina i život, izgleda, zavisiće od rasporeda koji pravi glavna sestra, kao i dobre volje njene načelnice.

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: