KAD SNS POSTAVLJA: Uplašena direktorka lažnih namera

U fokusu - Utorak 05.04.2016 - 12:31

Vranje - Vesna Anđelković, nastavnica srpskog jezika i kadar SNS - a, postavljena je na mesto v.d. direktora u O.Š. “Predrag Devedžić” u Vranjskoj Banji, odlukom ministra prosvete Srđana Verbića.

Telepromtno: Anđelkovićeva bila do Prvoneka i vratila se za pola sata FOTO: D. Ristić Telepromtno: Anđelkovićeva bila do Prvoneka i vratila se za pola sata FOTO: D. Ristić

Školski odbor je već 28. marta, sa šest glasova više, doneo odluku o raspisivanju konkursa za direktora škole, potvrdio je Aleksandar Joksić, njegov predsednik.

- Nakon postavljenja Anđelkovićeve na mesto v.d. direktora, smatrali smo da je potrebno da škola u Banji dobije napokon  direktora legalno, i da ne bude  u v.d. stanju koje traje već godinu dana.

Bilo je potrebno tu odluku ŠO overiti, zavesti u knjige, a potom predati Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

No međutim, Anđelkovićeva je sklonila sve pečate u svoju kancelariju, tako da mi nismo mogli da overimo dokument o raspisivanju oglasa za mesto direktora škole. Odbila je da mi da pečate kad sam ih tražio
- pojašnjava Joksić.

Prema oceni iz ŠO, Anđelkovićeva je zaustavila raspisivanje konkursa mimo svih zakonskih propisa.

Joksić kaže da o daljim postupcima i koracima u vezi ovog problema mora da konsultuje pravnike.

Vesna Anđelković, v.d. direktora škole u Vranjskoj Banji kaže da je rešenje ministra o svom postavljenju dobila 14. marta.

Komentarišući informaciju o uzimanju i sakrivanju pečata, Anđelkovićeva je rekla “da je ovaj razgovor suvišan, i da ona ne veruje da na telefonskoj liniji ima novinara”.

- Ja stvarno žurim, moram da idem u Prvonek u školu. Čeka me vozač. Stvarno nemam vremena da razgovaram.

Kažem vam, odluku je doneo ministar, a što se pečata tiče, nije tačno, imate iskrivljene informacije.

Ja sam imenovana na šest meseci. Stvarno se izvinjavam, čeka me vozač
-  rekla je Anđelkovićeva.

Sa ovakvim otvorenim bezobrazlukom kadrova SNS-a OK Radio se susreće gotovo svakodnevno, i to je očigledno manir onih koji žele vlast po svaku cenu i kunu se u transparentnost poslova koje obavljaju.

Ali, avaj, stvarnost je drugačija - bezobrazluk izbija iz svake reči onih koji su, očigledno, predugo čekali da ostvare makar  nekakav sitan životni snović.

Bezobrazluk se očitavao iz svakog odgovora koji je stizao od očigledno uplašene i na javnost nenavikle Anđelkovićeve.

Eto, na pitanje da li je politički angažovana, kaže da se kao profesor u školi ne bavi politikom. A privatno? Žuri, i zalupi slušalicu.

Da priča bude smešnija, direktorka je izgleda samo bežala od novinara, i to žurno.

Pola sata po kraju razgovora novinar OK Radija je ponovo zvao školu, i javila se užurbana direktorka, doduše krijući svoj idenitet.

Ako je i od sveže naprednjakinje, dakle, mnogo je!

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: