Koja je tvoja FB grupa?

U fokusu - Petak 26.07.2013 - 01:06

Na Fejsbuku, gobalnoj društvenoj mreži, sve je više grupa koje su nastale u Vranju.

Strana najbrojnije FB grupe u Vranju Strana najbrojnije FB grupe u Vranju

Gotovo je nemoguće da bilo kakav pozitivan ili negativan društveni događaj danas prođe nezabeležen nekom FB grupom, ali ima i onih zanimljivijih stranica.

Jedna od najmasovnijih grupa je „Vranjanci na face“ koja broji preko 15.000 članova.

Na toj strani najčešće možete videti viceve sa ovog podneblja, ali i realne slike iz Vranja.

Primera radi, na jednoj od najnovijih fotografije pod nazivom „Kad ga Vranjanka uparkira, razumeš li“ jasno se vidi parkirano vozilo po sredini ulice preko pešačkog prelaza u glavnoj ulici.

Takođe, fotografija koja je privukla veliku pažnju posetilaca je fotomontaža na kojoj stariji muškarac razgovara sa uplakanim detetom i pita ga u čemu je problem, na šta mu dečak brišući suze odgovara da mu oba roditelja rade u „Sanču“.

Listajući sijaset  FB grupa, mogu se videti stranice „Bebe i deca iz Vranje“ koja broji više od 400 članova, zatim „U Vranje nema laganje“ sa 11.360 pratioca, ali i „U Vranje nema kupanje“, a neke od najzanimljivijih grupa su „Vranjanci na privremenom radu u Kragujevcu“, „Ne me jedi“, „Svi mi koji nemamo vodu u Vranje“ i „Svi mi koji uveče kupujemo kifle u pekaru Pčinja u Donje Vranje“.

Grupa „Svi mi koji nemamo vodu u Vranje“ sa srodnom stranicom „U Vranje nema kupanje“ bavi se problemima vodosnabdevanja u letnjim mesecima, redovno izveštavajući članove koji delovi grada su bez pijaće vode.

Informacije administratori grupa potkrepljuju fotografijama cisterni koje se raspoređuju po gradu za snabdevanje vodom.

Poseban vranjski FB fenomen, „Kod Civrića“, trenutno ima 3.616 članova.

Njihov najnoviji status vezan je za kometar realnih gradskih dešavanja, i glasi: „Izgubivši gornju Đurinu pumpu, kao da smo izgubili deo svog identiteta. Kude će svrćamo sd kd se vrćamo iz grad?“, a članovi grupe su ispod ovog natpisa konstatovali da je „turizam naselja Raška značajno ugrožen“.

Pored vranjskih, ogroman je broj interesantnih grupa kojima se priključuje veliki broj ljudi. Neke od najzanimljivijih su stranice „Svi mi koji počinjemo da čitamo novine od poslednje strane“, „Svi koji pale komp nogom“, „Svi oni koji su izgubili barem 10 kišobrana“, „Ceo život kupujem i opet nemam šta da obučem!“, „Šta li je radio prvi korisnik na facebooku?!“, „Dečko: ''hoćeš li se udati za mene''... Devojka: ''ae posalji mi zahtev'', „Kakve sve grupe ima, ova je zlatna!“ i na kraju grupa koja odlično opisuje sve što se može videti na fejsbuku „Za svaku j… rečenicu postoji grupa na fejsu“.

Zanimljivo, FB grupa „Bitka za RTV Vranje“, koja postoji više od šest meseci, nema više od 400 članova.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: