Ludilo izbora za Savete MZ na vrhuncu

U fokusu - Petak 26.04.2013 - 09:20

U Gradskoj upravi Vranje u petak je obavljena dodela izbornog materijala biračkim odborima za izbore članova Saveta mesnih zajednica koji će se održati u nedelju 28. aprila.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Tim povodom ispred zgrade Skupštine grada napravljena je velika gužva, koja je privukla čak i pažnju prolaznika.

Ljiljana Stojanović, predsednica Komisije za sprovođenje izbora, kaže da su predsednici pre preuzimanja materijala bili dužni da se odazovu instruktaži kako bi dobili smernice o radu biračkih odbora na dan glasanja.  

- Gradska uprava je pripremila celokupni  materijal koji će služiti radu odbora.

Tu su koverte za pakovanje glasačkih listića, hartije, hemijske olovke, sprejevi, izborne liste, izvodi iz zbirnih listi za svako biračko mesto koji se stavljaju na ulazu biračkih mesta.

Predsednici i zamenici biračkih odbora dužni su da  se jave na instruktažu pa da preuzmu materijal – objašnjava Stojanovićeva.

Ona kaže da su rešenja o radu biračkih odbora kompletirana, a  zamene se vrše 24 pre otvaranja biračkog  mesta ukoliko dođe do bolesti ili sprečenosti članova biračkog odbora.

Biračke odbore čine predsednik, zamenik, tri člana i njihovi zamenici.

U Vranju i Vranjskoj Banji čak oko 1.500 ljudi kandidovalo se za izbore za Savete  mesnih zajednica.

U nedelju 28. aprila, kada se održavaju izbori, biće otvoreno 106 biračkih mesta, 85 na području grada Vranja i 21 u opštini Vranjska Banja.  

Pravo glasa na izborima za članove Saveta ukupno 52 mesne zajednice ima 71.280   birača.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: