"Ma kakva podela Bujanovca"

U fokusu - Utorak 04.12.2012 - 00:03

Pokret za opštinu Bujanovac zalaže se za formiranje dve opštine u sastavu Bujanovca ili Vranja.

Stanković sa predsednicima opština Stanković sa predsednicima opština

 

Prema njihovim tvrdnjama, ako se situacija u Bujanovcu ne promeni iz osnova, srpskom narodu nema opstanka na tom prostoru. 
 
Kako je saopšteno iz tog pokreta, trenutno postoje uslovi za podelu opština. 
 
- Naš predlog za formiranje dve opštine u sastavu Bujanovca ili Vranja sada dobija apsolutni legitimitet i traži hitno odobrenje, dok još ima uslova za to - stoji u saopštenju Pokreta za Bujanovac. 
 
Oni su od države zatražili da odmah pristupi stvaranju uslova za formiranje dve opštine u Bujanovcu prema katastarskom principu. 
 
- Ovaj zahtev je predat svim državnim institucijama u obliku peticije, koju je potpisalo oko sedam hiljada građana. Ako ima potrebe, na bazi ovog predloga može se organizovati referendum građana opštine Bujanovac -  dodaje se u saopštenju. 
 
Predsednik Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu Zoran Stanković rekao je prilikom posete jugu Srbije da je podela Bujanovca ili nemoguća. 
 
– U ovoj zemlji postoje razne izjave raznih ljudi. Podela je nemoguća iz više razloga i uopšte se neće raditi na tome. 
 
Imao sam razgovore sa svim političkim partijama, što podrazumeva da sam pričao i sa Srbima i sa Albancima i niko od njih nije izneo problem međunacionalne prirode. 
 
Svi smo se složili da na ovom području treba raditi na poboljšanju ekonomske situacije i to je jasan zajednički cilj svih nas. 
 
Ne dolazi u obzir nikakva podela Bujanovca i zakoni u ovoj zemlji mora da se poštuju. 
 
Ukoliko se do sada nisu poštovali, videćemo u čemu je problem i pokušaćemo da uspostavimo red i poštovanje svih zakonitosti. Nije lepo raditi nekome nešto iza leđa – kazao je Stanković. 
 
On je ocenio da je situacija na jugu Srbije stabilna i da nema povećanih tenzija među građanima iz različitih zajednica. 
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: