Mac-mac odzvanja Vranjem

U fokusu - Ponedeljak 14.01.2013 - 01:10

Ako se zna da je gej populacija prisutna svuda u svetu još od perioda najstarijih civilizacija onda je izlišno postavljati pitanje da li je ima u jednoj mikro društvenoj sredini kao što je Vranje.

Ilustracija Ilustracija

Pored njih tu je i veliki broj biseksualaca, oženjenih, porodičnih ljudi koji imaju ljubavnika.

- Tvrdim da gejova i biseksualaca u Vranju ima oko 20 odsto od ukupnog starijeg muškog stanovništva – kaže nam Žak, gej legenda Vranja.
 
Da su biseksualci možda najbrojniji u Vranju govori naš kompetentniji  sagovornik, poznat kao Kokica.

- Uglavnom smo organizovani u grupe, i to u parovima. Vežu nas pojedini zajednički interesi. Recimo, skoro svi smo materijalno obezbeđeni.

Nema tu plaćanja, čašćavanja, iskorišćavanja. Sve se svodi na osećanja, ljubav i strast.

U većini slučajeva povezani smo poslom ili nekom društvenom aktivnošću u slobodno vreme. To je najbolji paravan za prikrivanje.

Inače, odnosi su specifični. Dešavaju se velike, strasne ljubavi. Tu su znaci pažnje, od kupovine poklona, do dugotrajnog milovanja i maženja u stanovima i kolima.

Pri odnosima koristimo i razna pomagala koja nabavljamo u seksi šopovima.

Izlivi nežnosti, poput: «maco», «kuco», «zlato», «srce», su uobičajena stvar.

Dok se ljubimo, u pauzama, može se čuti «mac-mac» i drugo što dodatno podgreva emocije. Redovno se partner isprati do kuće kolima, a rastanak prati dugi sočni poljubac. Jednostvano, na devetom si nebu - kaže Kokica.

Oni se klone klasičnih gejeva, zbog velike mogućnosti da budu otkriveni.

- Preko 30 odsto gejova sklono je alkoholu, što u ranim fazama može da deluje stimulativno, ali kasnije opasno po okolinu.

Skloni su svađi, nedisciplini na poslu, često završe na ulici, odaju se prostituciji i budu uvršteni u policijski spisak za praćenje.

Zbog takvih, mladi gejovi odlazi iz Vranja i na studijama u Beogradu ili Novom Sadu pronalaze partnere.

Tamo i ostaju da žive, zajedno, u stanu, bez ikakvih ograničenja i straha da će biti izvršen bilo koji vid nasilja nad njima - priča Kokica.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: