Milioni na putu za Banju

U fokusu - Četvrtak 10.03.2016 - 12:58

Protiv interniste Bratislava Nocića, zaposleni ZC podneli su krivičnu prijavu, optužujući ga da godinama naplaćuje putne troškove za dolazak iz Vranjske Banje iako živi u Vranju.

Kobajagi živi u Banji, tvrde kolege lekari. Foto: V. Pešić Kobajagi živi u Banji, tvrde kolege lekari. Foto: V. Pešić

U krivičnoj prijavi koju je podnela grupa radnika Zdravstvenog centra, a koju je Više javno tužilaštvo prosledilo osnovnom, stoji da Bratislav Nocić, šef Odseka kardiologije na Internom odeljenju vranjske Bolnice, godinama od poslodavca naplaćuje putne troškove kao da živi u Vranjskoj Banji iako je prijavljen i živi u Vranju, prenosi nedeljnjik „Vranjske".


Informacija iz Tužilaštva je da je prijava od strane radnika Zdravstvenog centra Vranje podneta  2. marta i u toku je predistražni postupak“.

Prema navodima iz krivične prijave, Nocić na ime putnih troškova mesečno inkasira 5.720 dinara, i sve tako unazad deceniju i po:

„Bez obzira što živi i prijavljen je u Vranju, Bratislav sve vreme naplaćuje troškove prevoza od Vranjske Banje do Vranja u mesečnom iznosu od 5.720 dinara, što je na godišnjem nivou 68.640, a za ovaj period od 15 godina 1.029.600 dinara“ - izračunali su podnosioci prijave.

Na drugoj strani, Nocić kao dokaz prilaže ličnu kartu iz koje se vidi da mu je prebivalište u Banji, ali ne krije da u Vranju poseduje stan.  On naglašava da se radi o revanšizmu jer kao predsednik Sindikata lekara i farmaceuta ZC insistira na odlasku u penziju kolege Blagoja Timčića i još nekih lekara koji su na to stekli pravo.

 - Pošto se radi o anonimnoj prijavi, ne želim posebno da je komentarišem. Uostalom, ni od tužilaštva nisam dobio ništa zvanično. Mogu samo da kažem da sve što radim u ZC radim u zakonskim okvirima – kaže Nocić.

U prijavi protiv Nocića, koju su osim Tužilaštva njeni potpisnici, prosledili čak i premijeru, resornom ministru, strukovnim sindikatima, načelnicima okruga i policije i direktoru ZC,  oni navode da Nocić u Vranju živi još od 1985. na dve adrese – na jednoj od 25.januara te pa do 10. aprila 2012.godine, a nakon toga na drugoj.

Kao argument podnosioci prijave dostavili su kopiju nekog Nocićevog dokumenta sa čitača iz koga se vidi ono što se i tvrdi u prijavi – da Nocić zaista živi u Vranju.

Takođe, Vranjske su došle u posed kopije jednog naloga za isplatu putnih troškova za novembar 2014, koji su mu isplaćeni 2. februara sledeće godine.

Hipotetički, obzirom da nama drugih dokumeta o isplatama, postoji mogućnost da je Nocić proteklih godina naplatio samo taj novembar. Međutim, u prijavi se tvrdi drukčije, da je reč od oko 8.000 evra.

Bratislav Nocić dostavio je Vranjskim čitač svoje lične karte koja mu je izdata 2014, gde se se vidi da je prijavljen u Vranjskoj Banji. On priznaje da poseduje stan u Vranju, u naselju Češalj, a da mu u Banji žive roditelji:

- Pa, svi znaju da dnevno po nekoliko puta putujem na relaciji Vranje-Banja - objašnjava Nocić, ali ne daje konkretan odgovor da li to znači da živi u svom vranjskom stanu, ili kod roditelja u Banji, kao što mu piše u ličnoj karti.

Takođe nema ni jasnog odgovora ni na pitanje da li je i u kom periodu naplaćivao putne troškove, jer Nocić ne demantuje ali i ne potvrđuje ništa u vezi toga.
 

OK Radio, Vranjske

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: