Na izborima za MZ najviše kandidata iz SPS-a, slede SNS i URS

U fokusu - Utorak 23.04.2013 - 12:38

U Vranju i Vranjskoj Banji čak oko 1.500 ljudi kandidovalo se za izbore za Saveze mesnih zajednica, zakazane za 28. april.

Stojanović Stojanović

Prema rečima Ljiljane Stojanović, predsednice Komisije za sprovođenje izbora, najbrojniji su  kandidati SPS–a, njih oko 467, slede kadrovi SNS-a, 431, URS je istakao 240, a DS 34 kandidata, u ime DSS-a na listama je sedmoro ljudi, a 52 kandidata nisu navela stranačko opredeljenje.  

U Vranjskoj Banji je SPS ima 68, SNS 61, URS 38, DS 28 i DSS 5 kandidata.

U nedelju 28. aprila, kada se održavaju izbori, biće otvoreno 106 biračkih mesta, 85 na području grada Vranja i 21 u opštini Vranjska Banja.  

Pravo glasa na izborima za članove Saveta ukupno 52 mesne zajednice ima 71.280   birača.

U Vranju će glasati 62.524, a u Vranjskoj Banji 8.756 građana .

Stojanovićeva kaže da je u toku štampanje glasačkih listića za izbore, a građani će glasati zaokruživanjem rednog broja ispred imena kandidata.  

Biračka mesta biće otvorena u nedelju u 7 sati ujutru, a zatvorena u 20 sati uveče.

- Ovo su prvi izbori za članove mesnih zajednica sa tajnim glasanjem po principu većinskog izbornog sistema.

Sa svih biračkih mesta, nakon njihovog zatvaranja u nedelju, sumiraju se ukupni rezultati po mesnim zajednicama, a o članovima  Saveta odlučuje najveći broj glasova birača, bez obzira na izlaznost - objašnjava Stojanovićeva.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: