Ne preterujte sa depilacijom

U fokusu - Četvrtak 02.05.2013 - 11:46

Depilacija i uklanjanje neželjenih dlaka sa tela postao je danas imperativ u održavanju higijene, a vlasnice kozmetičkih salona u vranju tvrde da je to i dalje pre briga žena nego muškaraca.

Ilustracija Ilustracija

Doktorka Zorica Mišić za OK Radio kaže da preko 80 odsto devojaka osim ruku, nogu i nausnica depilira prepone i intimni deo tela.

Muškaraci obično skidaju dlake sa grudnog koša, ali i deo ispod pupka.

- Devojčice sa depilacijom počinju već u osnovnoj školi, što je rano osim u slučajevima izražene maljavosti koja dovodi do kompleksa.

Najbolje je da to bude na kraju osnovne škole. Muškarci depilaciju počinju kasnije, na kraju srednje škole – objašnjava naša sagovornica.

Doktorka Mišić preporučuje depilaciju jednom mesečno. Kaže da je bolje doći i ranije nego se prvo brijati pa depilirati. Prema njenim rečima treba raditi hladnu depilaciju.

- Depilacija može da bude štetna ako se radi toplim voskom ili ako postoji problem urastanja dlaka a depilacija se radi i u nehigijenskim uslovima.

Tada dolazi do infekcija na koži. Depilacija čitavog lica se ne preporučuje, a ne bi trebalo preterivati i u depilaciji stidnih dlačica zbog mogućih gljivičnih oboljenja – kaže Mišićeva.

Trajna depilacija se radi u uslovima povećane  maljavosti sa debelom crnom dlakom koja se laserski uklanja, ukazuju stručnjaci.     
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: