NI DIPLOMA NE POMAŽE: Čak 1.000 diplomaca čeka posao!

U fokusu - Utorak 15.03.2016 - 10:57

U Vranju je nešto više od 9.000 ljudi bez posla, a od toga oko 1.000 njih sa fakultetskom diplomom, pokazuju podaci Nacionalne službe za zapošljavanje.

Prosečna starost nezaposlenih visokoškolaca 32 godine.Foto:D.Ristić Prosečna starost nezaposlenih visokoškolaca 32 godine.Foto:D.Ristić

Među njima je najviše ekonomista 201, zatim 153 pravnika, 39 lekara,13 stomatologa. Na posao čeka i 27 inženjera različitih profila.

Među visokoškolcima se nalaze i lica koja su završila fakultete sa visokom prosečnom ocenom od 8,5 do 10.

Prosečna starost visokoškolaca koji čekaju na posao je 32 godine.


Sa sedmim stepenom stručne spreme u Vranju su bez posla, prema evidenciji NSZ 952 lica. Visokoškolci u proseku na posao čekaju dve godine.

Među nezaposlenima su 102 diplomirana ekonomista za opštu ekonomiju, bankarstvo i finansije, 18 master ekonomista, 81 diplomirani ekonomista.

Sa zanimanjem doktor medicine 39 lica, doktor stomatologije 13 lica, diplomirani pravnik-master pravnik 79 i sa diplomom diplomiranog pravnika,  na posao čeka 74 lica.
 
Bez posla je i osam diplomiranih poljoprivrednih inženjera za proizvodnju bilja, sedam diplomiranih inženjera prerade i obrade drveta , pet diplomiranih mašinskih inženjera sa završenim master studijama, kao  i sedam diplomiranih inženjera elektrotehnike i računarstva.

Inače, prema evidenciji NSZ bez posla u Pčinjskom okrugu je 27.733 lica.

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: