Ništa od hotelskog buma: Šeik nezainteresovan za Vlasinu

U fokusu - Sreda 17.07.2019 - 12:48

Vranje - Uprkos najavama da će Ali Abdula Ms al Maki, vlasnik dva hotela na Vlasini pokrenuti tamošnji turizam podižući smeštajne standarde, situacija se ne pomera sa mrtve tačke.

Hotel Hotel
Pre tri godine, katarski biznismen je postao vlasnik Ugostiteljskog preduzeća „Evropa“ sa ukupno četiri hotela: „Vlasina“ i „Promaja“ na Vlasinskom jezeru, „Srbija“ u Surdulici i „Vilin lug“ u Crnoj travi.
 
Transakcija je izvršena za 1,08 miliona evra uz obećanje da biti uloženo još kako bi hoteli, prvenstveno oni na Vlasinskom jezeru, imali što atraktivniju ponudu za turiste.
 
Trebalo je da na Vlasini nikne objekat visokog turizma, sa otvorenim i zatvorenim bazenima, sportskim terenima i spa centrom, ali od toga ništa nije ostvareno.
 
Hotel „Vlasina“ je renoviran, što nije proteklo bez problema, ali nije dobio ništa od dodatnih sadržaja
 
Ovog trenutka, „Promaja“ i „Vilin lug“ su zatvoreni, dok „Vlasina“ i „Srbija“ rade sa ograničenim kapacitetima.
 
Hotel „Vlasina“, na najatraktivnojoj lokaciji na obali jezera prodaje samo piće dok se renovirani smeštaj ne izdaje, a hotel „Srbija“ u Surdulici svoja vrata otvara samo za veselja, što će reći da funkcioniše minimalno.
 
Goran Anđelković, bivši menadžer preduzeća „Evropa“ i zastupnik katarskog biznismena u Srbiji kaže da je sve što je trebalo isplaćeno, a znatna suma je i uložena u renoviranje.
 
- Isplaćene su akcije zaposlenima u vrednosti od 500.000 evra, u renoviranje je uloženo u dva navrata po 250.000 evra i vraćeni su svi dugovi za struju i komunalije, ali nakon toga se stalo.
 
Ja ne znam zašto je to tako, ali sam video da se ne radi kako treba i povukao sam se iz posla, nakon čega je sve pošlo nizbrdo – kaže Anđelković.
 
Nakon svega, u jeku turističke sezone, Vlasinsko jezero ostaje bez 300 ležajeva, a turisti kojih ima iz cele Srbije, ali i Bugarske, snalaze se u privatnom smeštaju koji svakako ne zadovoljava potrebe bisera juga Srbije.
OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Milos
17.07.2019. , 11:04
Gde je sad drzava da intervenise.. strasno