Novo srce za novi život

U fokusu - Ponedeljak 24.02.2014 - 11:21

Vranje - Anđela Aleksić (14) iz planinaskog sela Borovac kod Bujanovca, kojoj je prošle godine 3. januara, izvršena transplatacija srca u Beču, proslavila je sa svojim najbližima prvu godišnjicu, kako reče, novog života.

Andjela desno na proslavi Andjela desno na proslavi

Proslava je bila u hotelu “Pržar” u Vranju, za njene rođake, prijatelje koji su joj pomogli i drugove i drugarice iz škole.

- Želela sam da proslavim i podelim radost svog novog života sa najbližima i najdražima.

Da organizujem proslavu pomogao mi je čika Mika Vladisavljević koji živi u Beču i  koji je napisao knjigu o meni “Trnovitom tamom do svetlosti”.

Prodajom knjige u Beču, u crkvenoj opštini, omogućena su sredstva da iskažem veliku radost i pokažem da živim normalno kao sva ostala deca.

Tako se i osećam, a bogami, baš sam se izveselila.

Moja tuga, moj strah od smrti je prošlost, živim novi život i želim da svima zahvalim zbog toga, a ja ću se odužiti tako što ću biti dobar đak i postati dobar čovek – kaže Anđela.

U hotelu na “Pržaru” bila je torta za Anđelu, a ona je duvala prvu svećicu novog života. Popravila se, izrasla, kako reče njena baka Ratka, “postala prava devojka”.

U hotelu na “Pržaru” bilo je veselo igralo se i plesalo. Nema tog kome nisu potekle suze od sreće, pre svega, majci Marini, ocu Slavoljubu, sestri Jovani, bratu Mihajlu, baki Ratki, kao i najdražim gostima.

- Novi rođendan, ili kako mi ovde kažemo “preživljenje”, trebali smo da proslavimo 3. januara, kada sam operisana, ali morala sam na godišnju kontrolu u Beču, na kliniku.

Tamo su me detaljno ispitivali i zadržali 28 dana.

Sve je u redu, zdrava sam kao dren. Zato sam sad organizovala veselje i ispunila svoj san da budem u društvu najdražih. Život je tako lep – navodi Anđela.

Ona se u 2013. godini, posle šest meseci provedenih u austrijskoj prestonici, gde joj je uspešno izvršena transplantacija srca, kao i neophodnog oporavka, vratila se kući, ne krijući radost što je ponovo u zagrljaju najmilijih.

Sredstva od 100.000 evra, koliko je koštala transplantacija, podsećamo, sakupljena su u akciji započetoj na inicijativu Ljubinke  Bube Milovanović koja vodi NVO “Životna pomoć” u Vranju, kao i plemenitim ljudima  iz zemlje i inostranstva koji su iskazali veliku solidarnost šaljući donacije za Anđelino novo srce.

Akcija je uspela, a najviše sredstva  sakupljeno zahvaljući donacijama čelnih ljudi “Simpa”, kao i “Simpovih” inopartnera.

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: