Pejić izabran za člana Predsedništva DS-a

U fokusu - Četvrtak 06.12.2012 - 12:54

Slobodan Pejić, predsednik OO DS-a Vranjske Banje izabran je na Izbornoj Skupštini te stranke za člana Predsedništva DS-a.

Pejić (levo) Pejić (levo)

 

To je najviša funkcija koju je ikada imao neki demokrata iz Pčinjskog okruga. 
 
Pejićevu kandidaturu podržali su svi odbori iz regiona osim GO DS-a u Vranju. 
 
- Ja sam demokrata i nemam nikakav problem sa tim ko će koga podržati. Do mog imenovanja došlo je jer je banjski OO DS-a ostvario najbolje rezultate na izborima 6. maja ove godine u Pčinjskom okrugu.  
 
Iz tog razloga kao predsednik odbora kooptiran sam u Predsedništvo stranke, a tome je prethodila promena statuta DS-a, kojom je Pčinjski okrug je dobio mogućnost da ima svog člana – objašnjava Pejić. 
 
On kaže da bi njegovo imenovanje u petak  trebalo da potvrdi i Glavni odbor DS-a, posle čega će i javnost biti upoznata sa njegovim izborom. 
 
- Oglasićemo se nakon toga i tada očekujem i prve reakcije na lokalu. 
 
Nama u Banji to je nagrada za dugoročni rad i postignute rezultate na izborima. Najverovatnije da su si time rukovodili u centrali DS-a – napominje Pejić. 
 
On kaže da posle Izborne Skupštine u Beogradu DS zaboravlja na podele kojih je bilo pre nje kada su se odbori odlučivali kog kandidata za predsednika stranke.  
 
- Sada, DS sada kreće u neku novu priču – kaže Pejić. 
 
Sa druge strane vranjske demokrate objašnjavaju da Slobodan Pejić,  iako je bio kandidovan, nije bio na glasanju na izbornom listiću već je kooptiran od strane Predsedništva i to nakon Izborne Skupštine DS-a.
 
Goran Stefanović, predsednik vranjskog Odbora, kaže da oni nisu kandidovali Pejića jer su znali da će biti kooptiran i da je to bio unutarstranački dogovor, jer on ima punu podršku vranjskih demokrata.
 
- To je proces koji je prethodio Izbornoj Skupštini stranke kada je piča Vranja i Banje bila odvojena. Vranje je podržalo Đilasa a Banja  Tadića. 
 
Tada smo mi predložili kandidata Slobodana Kocića iz Leskovca koji je izabran u Predsedništvo znajući da će Pejić biti kooptiran, jer nije išao na izbore. 
 
To je dogovor na nivou centrale – objašnjava Stefanović. 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: