Plate vranjske vlasti astronomske, ali po zakonu

U fokusu - Subota 05.01.2013 - 11:27

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić mesečno zarađuje oko 130.000 dinara, što je jedna od najviših plata u srpskim lokalnim samoupravama.

Ilustracija Ilustracija

Kako pišu novine „Vranjske“, gradonačelnička plata u Vranju se nije menjala od 2009. godine, dok su ostalim funkcionerima plate skočile u proseku za 20.000 dinara.

Danas gradski većnici sada imaju platu od 80.000 umesto nekadašnjih 55.00, dok je  načelnica Gradske uprave dogurala do 120.000 dinara mesečno.

Kako prenose „Vranjske“, gradonačelnik Vranja ima veću platu čak i od srpskog premijera Ivice Dačića, koji zarađuje 109.000 mesečno.

Za utehu, predsednik Nikolić ipak za oko tridesetak evra ima veću platu od Antića.

- O tome su mediji pisali više puta. Ubeđen sam da u ovom gradu, a i u celoj Srbiji svi znaju kolika je plata gradonačelnika Vranja, što je dobro, jer ja lično nemam šta da krijem. Meni je najbitnije da je sve u skladu sa Uredbom Vlade, odnosno da je sve po zakonu – poručuje Antić.
 

OK RADIO, Vranjske

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: