POMOZIMO VUKANU: Potrebna sredstva za najskuplji lek na svetu koji mora da primi

U fokusu - Subota 19.03.2022 - 14:34

Vranje ima SMA bebu, sedmomesečnog Vukana Stoiljkovića, koji mora da primi preskupu Zolgensmu da bi pobedio ovu tešku bolest.

Foto: Promo Foto: Promo
Vukan je jedno od dece koja se nalaze na spisku Humanitarne fondacije „Budi human“.
 
Vukan je rođen 6. avgusta 2021. godine. Trudnoća i porođaj su protekli uredno, na rođenju dobija ocenu 9. Zbog slabosti trbušnih mišića operisana mu je preponska kila u uzrastu od 2 meseca. 
 
Do trećeg meseca života izgledao je kao sva druga zdrava deca tog uzrasta, međutim nakon toga Vukan postepeno prestaje da pomera nogice i počinje da se javlja generalizovana slabost mišića.
 
Nakon mnogobrojnih pregleda i analiza, porodica dobija zastrašujuće rezultate. Na žalost, Vukanu je uspostavljena dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). 
 
Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.
 
Vukan je sa 6. meseci primio jedinu terapiju dostupnu u Srbiji, Spinrazu, zahvaljujući kojoj lakše guta hranu i diše, ali to nije dovoljno. 
 
Jedina nada za Vukanov život je genska terapija Zolgensma. Međutim, ova savremena terapija, odobrena 2019. godine, trenutno je najskuplja na svetu i nedostižna je običnom čoveku.
 
Porodica moli sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu da Vukan izađe kao pobednik u svojoj životnoj borbi. 
 
Sredstva su potrebna za terapiju Zolgensma, lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, za laboratorijske analize, lekove, suplemente, ortopedska pomagala, medicinske aparate kao i za putne troškove i smeštaj.
 
Da i Vukan pobedi SMA! Budimo humani! Pomozimo Vukanu!
 
Slanjem SMS poruke: Upišimo 1239 i pošaljimo SMS na 3030
 
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1239 i pošaljimo SMS na 455
 
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381533-66
 
Uplatom na devizni račun: 160600000138150165
 
IBAN: RS35160600000138150165
 
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
 
Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
 
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal
 
Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod
 
POKAŽITE SVOJU HUMANOST i pošaljite SMS 1239 NA 3030
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: