Ponovo problemi u "Jumku"

U fokusu - Četvrtak 10.01.2013 - 00:52

Radnici vranjskog “Jumka” protestvovali su u sredu zbog preseljenja mašina iz pogona “Trikotaža” u “Konfekciju V”.

Detalj iz Detalj iz

Prema rečima predsednice sindikata ASNS u toj fabrici Snežane Veličković, Nadzorni odbor je naredio preseljenje mašina i radnika, o čemu sindikalisti nisu bili obavešteni.

– Ne može tako da se radi. Kad nekome padne nešto na pamet da to sprovodi bez stava sindikata i ostalih radnika.

Okupili smo se da izrazimo nezadovoljstvo zbog preseljenja, jer je pogon “Trikotaža” jedan od najkvalitetnijih pogona. Radnicima je radno mesto u “Trikotaži” i ne može niko, pa ni direktor tek tako da seli mašine bez mišljenja i naloga državnih organa.

Direktor Zoran Stošić je sa svojim saradnicima izašao napolje i počeli su da nam prete. Radnici su silom naterani da uđu u pogon, čak je i obezbeđenje intervenisalo.

Ovo što se radi u “Jumku” više nema nikakvog smisla i pod hitno treba rešavati sudbinu radnika – kaže Veličkovićeva.

Sa druge strane direktor “Jumka” Zoran Stošić za OK Radio kaže da je ovo još jedan u nizu isceniranih i veštački stvorenih problema u kompaniji od strane predvodnika sindikata.

– Prvo želim da kažem da ovde nije bilo reči o štrajku i protestu, već su se članovi sindikata okupili ispred pogona i svađali se sa rukovodstvom fabrike.

Mi smo se odlučili na premeštaj mašina zbog uštede energije i boljih uslova za rad. Nema potrebe grejati tolike hale za 50 radnika.

To se sindikatima nije dopalo jer do sada ništa nisu radili i imali su manje kontrole. Predvodnici pojedinih sindikata samo u slučajevima ekcesa mogu da budu važni i u centru pažnje.

U normalnim okolnostima kada se radi punom parom oni nemaju kapacitet da isplivaju na površinu. Trude se da veštački prave probleme i ekstremne situacije i kada ih nema, samo kako bi bili u fokusu.

To da im je prećeno ne želim da komentarišem jer postaje suludo pričati o optužbama i pljuvanjima koje dolaze od sindikalaca – kaže Stošić.

Za petak je zakazana konferencija za štampu na kojoj će predsednica sindikata ASNS Snežana Veličković govoriti o, kako je rekla, sve većim problemima na relaciji rukovodstvo-radnici vranjskog “Jumka”.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: