Predkrivični postupak protiv vladike Pahomija

U fokusu - Ponedeljak 15.04.2013 - 09:49

Protiv vladike vranjskog Pahomija Osnovno tužilaštvo u Vranju povelo je predkrivični postupak radi utvrđivanja istinitosti navoda o seksualnom maltretiranju.

Pahomije Pahomije

Protiv vladike policiji je iskaz dao magaciioner eparhije vranjske Nemanja S, optužujući g za dugogodišnje seksualno zlostavljanje.

Sve ovo za „Vranjske“ potvrdili su Tomo Zorić, portparol Republičkog tužilaštva, i Zorin Zogović, rukovodilac Višeg tužilaštva u Vranju.

Prema Zogovićevim rečima, ovakva pravna definicija znači da tužilaštvo trenutno utvrđuje da li u materijalu koji je stigao iz policije ima elemenata za podizanje optužnice protiv vladike Pahomija.

Prema navodima „Vranjskih“, policija je prethodnih dana saslušavala sve one koji bi na neki način mogli da imaju veze sa čitavom pričom.

Pri tome, ni iz jednog izvora nije potvrđeno da je i sam vladika Pahomije saslušan povodom najnovijeg slučaja koji mu se stavlja na teret.

Kako pišu „Vranjske“, sveštenik I.J., protiv koga je Eparhija podnela krivičnu prijavu zbog navodnih zloupotreba vezanih za magacin u kome je radio Nemanja S. tražio je, i dobio, priliku da se sastane sa patrijarhom Irinejom.

Susret će, kako piše list, biti upriličen vrlo brzo.

OK RADIO, Vranjske

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: